To passasjerer hadde stjålne pass

To pass som skal ha blitt meldt stjålet i Thailand har blitt brukt av passasjerer på det savnede Malaysia Airlines-flyet.

Ankomstskjermen i Bejing

Ankomstskjermen i Beijing, der flyet på tidspunktet dette bildet er tatt var markert som innstilt.

Foto: MARK RALSTON / Afp

Det bekreftes av både det italienske og det østerrikske utenriksdepartementet.

Utenriksdepartementet i Roma har opplyst at en italiensk statsborger som var oppført som passasjer på det savnede Malaysia Airlines flight MH370 ikke var om bord.

Ringte hjem

Mannen, ved navn Luigi Maraldi, skal i stedet være på reise i Thailand.

En tjenestemann i italiensk UD har overfor nyhetsbyrået Ap forklart at Maraldi hadde meldt passet sitt stjålet i august i fjor.

Maraldi skal selv ha ringt hjem til familien da han ble klar over at han hadde hørt rapporter om at en italiener med samme navn som han skulle ha vært om bord i flyet.

– Jeg skrudde på RAI News 24 og så hva som hadde skjedd. Heldigvis er alt i orden. Luigi er på ferie, og han kommer hjem om tre uker, sier faren hans til nyhetsbyrået Ansa.

Stjålet for to år siden

Fra Wien har talsmann Martin Weiss i Østerrikes utenriksdepartement bekreftet at et navn på passasjerlisten stemmer overens med et østerriksk pass som ble meldt stjålet for to år siden i Thailand.

– Vår ambassade fikk informasjon om at det var en østerriker om bord. Det kom fra passasjerlisten til Malaysia Airlines. Etter en gjennomgang i våre systemer, viste det seg at det dreier seg om et stjålet pass, sier Weiss til Reuters.

Politiet oppsøkte vedkommende hjemme og fant ham der i god behold.

Det var i alt 239 personer om bord i flyet som forsvant to timer etter avgang fra Kuala Lumpur natt til lørdag. Flyet var på vei til Beijing.

Det er observert mistenkelig oljesøl utenfor sørkysten av Vietnam, og store mannskaper har lett etter passasjerflyet, men lørdag kveld var det fremdeles ikke funnet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt