Hopp til innhold

To drept og 16 såret i knivangrep i Japan

En skolejente jente er drept, og for flere personer er tilstanden alvorlig etter at en mann bevæpnet med kniver gikk til angrep på en gruppe skoleelever som ventet på bussen.

Japanske politibetjenter fjerner blod fra gaten etter knivangrepet.

Knivangrepet skjedde like før klokken 8 lokal tid i byen Kawasaki, to mil sør for Tokyo.

To personer er bekreftet omkommet. De omkomne er en 12 år gammel jente og en 39 år gammel mann, melder nyhetsbyrået Reuters.

En talsmann for myndighetene i Kawasaki, Masami Arai, opplyser at 16 personer er innlagt på sykehus etter knivangrepet og at to andre ofre antas å ha mistet livet. Tilstanden til to skolejenter og en kvinne i 40-årene er alvorlig, skriver nyhetsbyrået Kyodo.

Gjerningsmannen skal ha vært en mann i 40- eller 50-årene, som ifølge Arai tok sitt eget liv etter angrepet. Mannen skal ifølge øyevitner ha ropt «jeg skal drepe deg» under angrepet.

To kniver ble funnet på åstedet etter hendelsen. Ifølge politiet hadde den mistenkte mannen en kniv i hver hånd mens han angrep skolejentene og de andre som sto på bussholdeplassen.

– En mann knivstakk dem. Vi fikk melding klokken 7.44 (lokal tid) som sa at fire barneskoleelever hadde blitt knivstukket, sier Dai Nagase, talsperson for brannvesenet i Kawasaki, til AFP.

Fordømmer knivangrep

Den japanske statsministeren Shinzo Abe kaller knivangrepet i Kawasaki for opprivende.

– Dette er en svært rystende sak, som gjør meg svært sint. Jeg gir mine dypeste kondolanser til ofrene og håper de skadde kommer seg fort, sa statsminister Shinzo Abe i en kommentar mandag morgen.

Noborito

SISTE NYTT

Siste nytt