Times Square-tiltalt sa seg skyldig

Faisal Shahzad, som er tiltalt for å stå bak det mislykkede terrorangrepet mot Times Square i New York, sa seg skyldig da han møtte i retten mandag.

Faisal Shahzad, tiltalt for å stå bak terrorangrepet mot Times Square, i retten

Tegning av Faisal Shahzad, som er tiltalt for å stå bak det mislykkede terroangrepet mot Times Square 1. mai, da han møtte i retten mandag.

Foto: Elizabeth Williams / Ap

Shahzad sa seg skyldig i alle de ti tiltalepunktene mot ham, inkludert terrorisme og forsøk på å bruke masseødeleggelsesvåpen.

Faisal Shahzad

Times Square-tiltalte Faisal Shahzad.

Foto: HO / Afp

Ifølge nyhetsbyrået AFP sa han seg skyldig på grunn av USAs tilstedeværelse i Afghanistan, Irak og Somalia.

– Vi vil fortsette å angripe USA og jeg vil si meg skyldig i det, sa Shahzad.

Mislykket terrorforsøk

Shahzad er tiltalt for å stå bak det mislykkede terrorangrepet mot Times Square 1. mai. Han er tiltalt for å ha parkert en bil med en bombe på den travle plassen i New York.

Han ble pågrepet etter to dager på JFK-flyplassen om bord i et fly som skulle til Dubai.

Mandag møtte han for dommer Miriam Goldman Cedarbaum i en fullsatt rettssal, skriver Reuters.

Fikk penger

Ifølge påtalemyndighetene reiste Shahzad til Pakistan for å få trening i å lage bomber av Taliban og al-Qaida. Han skal ha oppholdt seg i Pakistan i flere måneder og vendte tilbake til USA og delstaten Connecticut nylig.

30 år gamle Faisal Shahzad er født i Pakistan og fikk amerikansk statsborgerskap i fjor. Han har kone og to barn i Pakistan.

Shahzad skal ha mottatt 31.000 kroner i februar, sendt fra en ukjent medsammensvoren som trolig jobbet for pakistansk Taliban. Han skal ha mottatt ytterligere 43.400 kroner i april, ifølge tiltalen.

Video Terror-frykten rammet New York

SE VIDEO: Terrorfrykten rammet New York.

SISTE NYTT

Siste nytt

Røde flammer opp i skyene og kraftige drønn i natt da Israel traff Gaza med det som hittil er de kraftigste angrepene, ifølge AP.

Israelsk storangrep på Gaza i natt

Israel har gjennom natten angrepet mål på Gazastripen fra luften og fra stridsvogner på israelsk side av grensen. Det israelske forsvaret meldte først at militære styrker var på vei inn i Gaza, før de trakk tilbake meldingen.