Samtidig som kommunistpartiets folkekongress åpnet i Kina, satte enda en tibetaner fyr på seg selv i protest mot kinesisk undertrykking - denne gang i den tibetansk-dominerte Qinghai-provinsen.
Det er det sjette mennesket som forsøker å brenne seg selv til døde i løpet av to døgn. Aldri før er det meldt om et så høyt antall protest-selvmord på så kort tid.
- LES OGSÅ: Nå starter Kinas partikongress
- LES OGSÅ: – Kina styres som en mafia
Tre munker i tenårene tok livet av seg på denne måten i Sechuan-provinsen i går, der det har vært en serie av protester mot undertrykkingen av den tibetanske folkegruppen, melder eksilregjeringen til Dalai Lama fra Dharamshala, India.
Minst to av dem er døde
Den fjerde protesten skjedde i Qinghai-provinsen. En ung mor i en familie av nomader tok bensin fra en motorsykkel og satte fyr på seg selv der familiens jak-okser var på vinterbeite, nær et buddhistkloster i Tongren.
Ifølge Radio Free Asia tente en femte person på seg selv i protest inne i den selvstyrte kinesiske provinsen Tibet i går kveld. Og i formiddag meldte eksil-regjeringen i India om et sjette tilfelle av en slik dødelig protest.
Radiostasjonen melder at minst to av de seks døde. En av dem var den unge moren, den andre en 15 år gammel munk.
To av de andre var bare 16 år gamle. De ble brakt til sykehus av kinesiske sikkerhetsstyrker, og deres tilstand er ukjent. Myndighetene svarer ikke på henvendelser om hvordan det går med slike brannskadde ofre.
Startet protestene i 2009
Året etter det blodige opprøret mot Kina i Tibet i 2008, startet individuelle tibetanere en serie av denne oppsiktsvekkende og brutale formen for protest på. Siden da har minst 69 mennesker ødelagt seg selv på denne måten.
- LES OGSÅ: – Volden i Tibet er uakseptabel
Tallet er imidlertid trolig langt høyere. Kinesiske myndigheter slår hardt ned på denne typen demonstrasjoner, og straffer de som overlever strengt.
Det er også strenge straffer for å protestere på denne måten som et ledd i kampen for et fritt Tibet. Det å omtale Tibet som om det ikke var en del av Kina, er for øvrig et av de verste overtrampene på Kinas sensurregler en journalist kan foreta seg.
Ingen kinesiske medier får lov til å rapportere om slike hendelser, derfor er det trolig at det finnes mange tilfeller som aldri er rapportert utenfor Kina.
Harde straffer for å fortelle
Senest i forrige måned ble fire tibetanere i Sechuan dømt til mellom sju og elleve års fengsel av en folkedomstol i provinsen. De strenge straffene fikk de for å ha sendt informasjon ut av Kina om flere tilfelle av tibetanere som protesterte ved å sette fyr på seg selv.
For litt over en uke siden tilbød politiet i Gansu, et område der det bor mange tibetanere, en belønning på 50.000 yuan (omtrent det samme i kroner) til de som kan gi myndighetene informasjon om tibetanere som har planer om å ta livet sitt på denne måten.
- LES OGSÅ: Munker tenner fyr på seg selv i protest
- LES OGSÅ: Tibetanske munker fengslet etter påtenning
Lederen for London-baserte Free Tibet, Stephanie Brigden, sier protestene har økt fram mot partikongressen som åpnet i Beijing i dag.
Ifølge Brigden er et stort flertall av de som har tent på seg selv, under 25 år.
– De har vokst opp under kinesisk styre og er et bevis på at propagandaen om at tibetanerne er lykkelige og fornøyde er løgn, mener hun.
– Kampen for frihet fortsetter
– De som protesterer, ønsker å sende den neste generasjonen av Kinas ikke-valgte regime et klart signal om at tibetanerne akter å fortsette sin frihetskamp til tross for Kinas forsøk på å undertrykke og terrorisere dem.
Kina avviser rutinemessig alle anklager om at tibetanere blir undertykt eller diskriminert.
- LES OGSÅ: Dalai Lamas arvtager tatt i ed
Kinas ledelse anklager Dalai Lama og hans tilhengere for å oppmuntre til denne typen selvskading i protest mot det aktivister kaller det hardhendte kinesiske styret i regionen.
Dalai Lamas eksilstyre i India svarer at de er imot all form for voldsbruk.
- BAKGRUNN: Tibets historiske frihetskamp