Hopp til innhold

Ti døde i storbrann i California

Mist ti personer har mistet livet og flere tusen er gjort hjemløse av brannene som herjer i nord delstaten California. Nå truer en ny brann storbyen Los Angeles.

California Wildfires

STORBRANN: Til sammen ti personer er omkommet i fylkene Sonoma, Napa og Mendocino nord i California. Flere bygg er ødelagt og rundt 20.000 mennesker er evakuert fra hjemmene sine.

Foto: Josh Edelson / AFP

Sheriffkontoret i Sonoma County bekreftet mandag at det har vært sju brannrelaterte dødsfall i fylket det siste døgnet.

Brannmyndighetene i California har bekreftet to andre dødsfall i Napa County, samt ett dødsfall i Mendocino County.

Dermed er til sammen ti mennesker døde i brannene som herjer nord i delstaten.

Skogbrann øst for Napa

TETT RØYK: Store områder er røyklagt av skogbrannene, som dette fjellområdet øst i regionen Napa.

Foto: Michael Short / AP

Branner herjer vindistriktet

I alt 14 kraftige skogbranner har rammet vindistriktet i delstaten California, som ligger nord for storbyen San Francisco. To vingårder og minst 1500 bygninger er ødelagt av flammene, og omkring 20.000 personer er evakuert, ifølge de siste tallene.

Ifølge delstatsmyndighetene er 50.000 mennesker uten strøm som følge av brannene.

– Disse brannene har ødelagt bygninger og fortsetter å true tusenvis av boliger, noe som krever evakuering av tusenvis av innbyggere, sier Jonathan Cox, en av lederne for Californias skogbrannsbeskyttelse til CNN.

Han forteller at sterk vind i området gjør brannen uforutsigbar og slukningsarbeidet vanskelig.

Jane Upton, talskvinne for brannvesenet i California, opplyser at vindkastene under noen av brannene skal ha hatt en styrke på rundt 80 kilometer i timen.

Lyng- og skogbranner i California

Ny storbrann i LA

Mandag kveld fikk de allerede hardt prøvede delstatsmyndighetene en ny utfordring da en ny gressbrann brøt ut i åsene over Los Angeles, sør i delstaten.

Ved nitiden lokal tid hadde lyngbrannen brent av et område på rundt 25 kvadralkilotmeter og ødelagt 24 bygninger, skriver Los Angeles Times.

Mer enn 5000 boliger er evakuert i Orange County-området, og rundt 1000 brannmannskaper kjemper nå mot flammene. En brannmann ble mandag behandlet for røyskader, ifølge avisen.

Visepresident Mike Pence, som besøkte delstatshovedstaden Sacramento mandag, har lovet at regjeringen i Washington DC står klar til å hjelpe myndighetene i California.

Brann

BOLIGSTRØK: Brannmannskapene forsøker å redde bolighus og næringseiendommer, som her i Anaheim Hills i Los Angeles.

Foto: Jeff Gritchen / AP

SISTE NYTT

Siste nytt