Theresa May ble avbrutt av komiker under tale

MANCHESTER (NRK): Theresa May ba om unnskyldning for valgnederlaget i mai, da hun avsluttet partikonferansen i Manchester i dag. Hun mistet stemmen flere ganger, og ble avbrutt av en komiker da hun sto på talerstolen.

Theresa May på talerstol i Manchester

Theresa May ble avbrutt under talen sin til landsmøtet i Det konservative partiet.

Det var knyttet stor spenning til partileder Theresa Mays avsluttende tale. Landsmøtet har vart i fire dager og mange ventet hun skulle oppildne sine partifeller på den siste dagen.

Mistet stemmen flere ganger

Den britiske statsministeren Theresa May hadde synlige problemer underveis med stemmen. Hun mistet den flere ganger og måtte ta drikkepauser da hun talte på partikonferansen som ble holdt i Manchester.

Tilslutt fikk hun en pastill av finansminister Phillip Hammond, men det så ikke ut til å hjelpe.

Avbrutt av komiker

En komiker avbrøt talen til den britiske statsministeren Theresa Mays tale til det konservative partiets landsmøte.

Komiker Simon Brodkin kom opp til podiet med det som liksom skulle være avskjedsbrevet til utenriksminister Boris Johnson.

Det var en viss alvor bak spøken. Boris Johnson hadde nemlig på forhånd sagt at han setter ned foten dersom landets overgangsperiode med EU blir lengre enn to år. Det førte til spekulasjoner om at han ville si opp, eller at han rett og slett vil ha Mays jobb som statsminister .

Komikeren ble raskt tatt hånd om av sikkerhetsvakter, og May fikk stående applaus. Demonstranten og komikeren, Simon Brodkin, er kjent fra lignende hendelser før.

Ba om unnskyldning

Partilederen startet med å be om unnskyldning for valgnederlaget i mai. Mays posisjon ble sterkt svekket da de konservative tapte sitt flertall i Underhuset.

Theresa May mistet stemmen flere ganger under talen til landsmøtet i Manchester.

Partileder Theresa May måtte stoppe flere ganger for å drikke vann da hun mistet stemmen underveis.

– Vi fikk ikke den seieren vi håpet på. Vi gjorde ikke en god nok valgkamp. Jeg ledet kampanjen og jeg beklager, sa May i sin tale til landsmøtet i Manchester.

På første benk i konferansesalen i Manchester satt alle hennes regjeringskolleger.

Strid om Boris

Møtet har vært dominert av indre strid om brexit og Mays lederskap. Utenriksminister Boris Johnson er den av regjeringsmedlemmene som med sine brexit-utspill har laget mest bråk for Theresa May de siste ukene.

Han er også den som har dominert presseoppslagene i britiske medier under landsmøtet.

I dag kom det nye krav om at May må sparke utenriksministeren etter at han kom med det mange mener er en usmakelig uttalelse under et arrangement på landsmøtet.

Johnson hevdet at den krigsherjede libyske byen Sirte kunne bli en turistmagnet bare de får fjernet alle de døde kroppene først.

– Ble lett bytte

Det ble en selvransakelse fra partilederen i talen. May tok for seg å analysere hvorfor det gikk så dårlig i vårens valgkamp.

– Vi trodde at vi kunne styre videre som vi hadde gjort, men vi ble et for lett bytte for labour å angripe, sa hun til landsmøtet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt