NRK Meny
Normal

Ga bort eiendelene sine til naboene

Naboene til mannen som drepte 12 av sine medsoldater på Fort Hood i Texas forteller at han hadde det travelt med å dele ut eiendelene sine i dagene før skytemassakren.

Nidal Malik Hasan

Hasan skjøt og drepte tolv av sine medsoldater, og såret 30.

Foto: Uniformed Services University of the Health Sciences/Handout / Scanpix/Reuters

– Jeg kommer ikke til å trenge dem, sa Nidal Malik Hasan til nabo Patricia Villa da han ga bort tingene sine, ifølge Dallasnews.com . Videre fortalte han henne at han skulle dra til Afghanistan i slutten av uken.

Patricia Villa, naboen til drapsmannen i Fort Hood.

Patricia Villa var naboen til Nidal Malik Hasan.

Foto: The Dallas Morning News, Sonya N. Hebert / Scanpix/AP

Det er vanlig at soldater gir bort ting de ikke trenger når forbereder seg til å dra utenlands, men Hasan skal ha gitt bort mye mer enn vanlig.

Han skal først ha gitt bort en Koran og en pose med grønnsaker. Deretter en madrass, penger, klær og ting fra sin ett-roms leilighet.

– Han var alltid så snill med meg, sier Villa som bodde vegg i vegg med Hasan.

Utelukker ikke terror-forbindelser

Etterforskere jobber nå på spreng for å finne ut hva som var motivet for massakren på militærbasen Fort Hood der 13 døde og 30 ble skadd . Hasan ble selv skutt fire ganger, men overlevde .

Et søk på Hasans datamaskin avslører ingen direkte kommunikasjon med ekstremister, men den amerikanske hæren og FBI utelukker foreløpig ikke at han har hatt en forbindelse med terroristgrupper, skriver The New York Times .

Tidligere i år fikk FBI tips om at en mann som kalte seg Nidal Hasan utrykte sin støtte til selvmordsbombere på Internett.

Etterforskere har ikke funnet ut om denne personen faktisk er Hasan, men detaljene bidrar til spekulasjoner om myndighetene kan ha gått glipp av advarsler før massakren på Fort Hood.

Minnemarkering i Fort Hood, Texas

Folk er i sorg etter at 13 døde i skytemassakren som skjedde torsdag.

Foto: Tom Fox / Scanpix/AP

Skulle til krigen i Afghanistan

Hasan som ble født i USA og er av palistinsk opprinnelse. Han skal ha uttrykt bekymring over USAs krig mot islamske land.

Han skal også ha vært opprørt over at han var i ferd med å bli sendt til krigen i Afghanistan.

Kriminaletterforskerne jobber med å finne ut om Hasan var motivert av islamistisk politisk ideologi, eller om han brøt sammen på grunn av presset i jobben. Hansan jobbet som psykiater i militæret og behandlet traumatiserte soldater som hadde vært i krig.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt