NRK Meny
Normal

– Over 80 drept i eksplosjoner i Syria

Mer enn 80 personer ble drept da to eksplosjoner tirsdag rammet universitetet i Aleppo i Syria, ifølge aktivistgruppen Syrian Observatory for Human Rights.

To eksplosjoner rammet universitetet i Aleppo i Syria tirsdag.

Hundrevis av mennesker samlet seg utenfor universitetet i Aleppo etter eksplosjonene. Se video.

Både Reuters og AP har snakket med gruppen, som sier dødstallet er basert på rapporter fra leger og studenter.

Tidligere i dag rapporterte Syrian Observatory for Human Rights at det foreløpige dødstallet var 52, men at de fryktet dette kom til å stige.

Før dette snakket AFP med den regionale guvernøren i Aleppo. Han hevdet dødstallet var langt høyere.

– Så langt er det 82 døde og over 160 skadde etter at terrorister angrep universitetet. De hadde studenter på sin første eksamensdag som mål, sier guvernør Mohammed Wahid Akkad.

Nå ser det ut som om guvernøren hadde rett.

Skylder på hverandre

Syriske myndigheter hevder at opprørere sto bak angrepet tirsdag. En kilde i det syriske militæret sier til AFP at raketter avfyrt av rebeller som havnet på avveie og traff universitetet.

Aktivister hevder derimot at raketter avfyrt fra regjeringens egne fly står bak eksplosjonene.

Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights i London bekreftet at universitetet i byen, som er Syrias nest største, er rammet av et bombeangrep, men kan imidlertid ikke opplyse hvem som sto bak eksplosjonen eller oppgi andre detaljer.

30 000 på universitetsområdet

Universitetsområdet ligger i en del av Aleppo som kontrolleres av regjeringens styrker. Kampene mellom regjeringsstyrkene og opprørerne om kontroll over byen har kjørt seg fast.

Studenter la ut video på internett etter angrepet. Bildene viser overlevende i panikk som gjemmer seg inne i bygningene på universitetsområdet.

I tillegg til studenter befinner over 30 000 mennesker på universitetsområdet. Disse har søkt tilflukt der fra områder i Aleppo som er hardt rammet av kampene mellom regjeringssoldater og opprørere.

Kamp om kontroll

Aleppo er Syrias økonomiske sentrum og mest folkerike by og har dermed stor strategisk betydning.

Krigen nådde Aleppo med full styrke for seks måneder siden, men kampene mellom regjeringsstyrkene og opprørerne har kjørt seg fast. Opprørerne skal kontrollere omkring halve byen, som fortsatt er åsted for harde kamper mellom opprørerne og regjeringsstyrkene.

Ifølge FN er over 60.000 mennesker drept i opprøret mot Bashar al-Assad i Syria. Borgerkrigen har vart i snart to år.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt