15-åring drept i angrep mot Borskapets hovedkvarter

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Én gutt er drept og rundt 40 er såret i et angrep mot hovedkvarteret til Det muslimske brorskap i Egypt, skriver bevegelsen på sine hjemmesider ifølge Reuters.

Vitner forteller at det brøt ut kraftige sammenstøt mellom tilhengere og motstandere av president Mohamed Mursi ved kontorene til Brorskapet i byen Damanhour i Nildeltaet, hvor det har vært store uroligheter de siste dagene.

Ifølge Brorskapet og president Mohamed Mursis parti Frihets- og rettferdighetspartiet (FJP) ble den 15 år gamle gutten Fathy Masoud drept i angrepet mot kontorene i Damanhour. Det har vært store uroligheter i området de siste dagene.

På sine hjemmesider skriver Brorskapet følgende: «Borskapets medlem, Fathy Masoud, ble drept og 60 andre ble skadet etter at kjeltringer angrep Borskapets hovedkvarter i Damanhour, helt uten at politistyrker var på stedet.»

Nyhetsbyrået AP meldte senere at rundt 40 skal ha blitt såret.

Brorskapet varslet tidligere søndag at det skulle arrangere støttedemonstrasjoner for president Mursi.

Det har blitt gjennomført store protestaksjoner i Egypt de siste dagene som en følge av Mursis beslutning om å gi seg selv utvidede fullmakter, blant annet at hans politiske avgjørelser ikke kan prøves for domstolene.

Til sammen er over 500 såret i opptøyene siden fredag. Den 15 år gamle gutten skal ha vært den første som har blitt drept.

Aksjemarkedet i Egypt skal ha rast med rundt 10 prosent etter at det ble kjent at Mursi vil gi seg utvidede fullmakter. Flere analytikere har ment at Mursi burde gå tilbake på lovendringen. Det blir samtidig undestreket at dette er problematisk, da det vil bli oppfattet som et nederlag for presidenten, særlig på grunn av de store demonstrasjonene de siste dagene.

SISTE NYTT

Siste nytt