Smuglet kokain i gummibåt

Tollerne beslagla 2,5 tonn kokain.

Kokain
Foto: NRK

Syv personer er arrestert etter at spanske tollere gjennomførte to aksjoner nordvest i landet i dag, opplyser finansmyndighetene.

 

En gummijolle ble avskjært ved daggry utenfor kysten av Vico.
Båten hadde nærmere 90 pakker med det narkotiske stoffet ombord.

Dumpet lasten

Senere ble en annen jolle stoppet, da personene ombord var i ferd med å dumpe kokainen i havet. Til sammen 2,5 tonn kokain ble beslaglagt, noe som her hjemme ville hatt en gateverdi på 2,5 millairder kroner.

Ifølge spansk politi beslaglegges det gjennomsnittlig 39 tonn kokain i året.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt