NRK Meny
Normal

Barneskolebarn drept i eksplosjon i Syria

Minst sju omkom, fem av dem skolebarn, da en bilbombe gikk av nær en barneskole i provinsen Homs. Samtidig sier Røde Kors i en uttalelse søndag at hundretusener er såret i Syria som følge av krigen, og de får ikke nødvendig bistand.

Eksplosjonen skjedde like ved en barneskole i byen Omm al-Amd søndag. To voksne ble også skadd i eksplosjonen, ifølge det syriske nyhetsbyrået Sana.

Ifølge Sana var det «terrorister» som sto bak eksplosjonen, et uttrykk byråene ofte bruker om opprørere mot president Bashar al-Assad.

Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights bekreftet meldingen om eksplosjonen.

I en kunngjøring påpeker gruppen at byen huser mange shiamuslimer, den samme trosretning som president Assad.

Røde Kors: – De skadde får ikke behandlingen de trenger

Magne Barth

Norske Magne Barth er leder for Den internasjonale Røde Kors-komiteen kom med en uttalelse søndag der han pekte på manglende behandlingstilbud for syrere.

Foto: ARNSLETT, Astrid/Røde Kors / ARNSLETT, Astrid/Røde Kors

En halv million mennesker i krigsrammede Syria har blitt såret, mange av dem uten tilgang til grunnleggende helsetjenester og behandling, sier norske Magne Barth, leder for Den internasjonale Røde Kors-komiteen i Syria (ICRC), i en uttalelse.

Millioner har også blitt fordrevet inne Syria og titusener arrestert.

– Minst en halv million mennesker har blitt såret over hele landet og millioner er fortsatt på flukt og titusener arrestert , sier Magne Barth ifølge nyhetsbyrået AFP.

– De sårede blir ofte ikke tatt hånd om på riktig måte og er kronisk syke fordi de ikke får den behandlingen de trenger, sier Barth.

ICRC oppfordret igjen den syriske regjeringen og opprørerne å tillate humanitær hjelp.

Barth sier syriske myndigheter hindrer tilgang til de opprørskontrollerte områdene som er beleiret av regjeringslojalister, blant annet i Homs og Damaskus, til tross for at humanitær bistand er nødvendig.

– Våre ansatte får fortsatt ikke lov til å dra inn i disse områdene for å levere bistand, inkludert sårt tiltrengte medisinske forsyninger, til alle mennesker i nød uansett hvem de er, sier Barth.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt