Sivile drept i islamistjakt

Ni sivile ble drept og minst 70 såret da den libanesiske hæren angrep islamister i en palestinsk flyktningleir i dag.

Libanon
Foto: RAMZI HAIDAR / AFP

Hæren aksjonerte mot flyktningleiren i en operasjon mot den islamistiske gruppen Fatah al-Islam.

- Libanesiske styrker vil iverksette spesielle sikkerhetsprosedyrer for å fortsette jakten på celler av Fatah al-Islam, sier informasjonsminister Ghazi Aridi til BBC.

Granater og maskingevær

Røyk steg opp mot himmelen da tanks tok seg inn i flyktningleiren, som huser 40.000 flyktninger. Øyevitner forteller at militante angrep med granater og maskingevær mot soldatpostene.

I går ble minst 48 mennesker drept i Libanon i de verste kampene på 17 år.

LES: Bloddag i Tripoli

 

 

Libanon
Foto: RAMZI HAIDAR / AFP

 

- Terrormistenkt drept

En av de militante islamistene som ble drept i kampene i Libanon i går, var mistenkt for et terrorforsøk i Tyskland i fjor, ifølge en libanesisk sikkerhetskilde.

Tysk politi mener landet 31. juli i fjor unngikk sitt verste terrorangrep i nyere tid. Bare en teknisk svikt hindret bomber på to tog i å eksplodere. Bombene var plassert i kofferter og besto av propantanker og tennmekanismer. 

- Tilknytning til Al Qaida

Fatah al-Islam er en militant islamistisk gruppe som har base i en palestinsk flyktningleir nær havnebyen Tripoli nord i Libanon. Gruppens leder påstås å ha tilknytning til terrornettverket Al Qaida, og libanesiske myndigheter beskylder den for å være et underbruk for syrisk etterretning.

Både Syria og gruppen selv avviser disse påstandene. Fatah al-Islam benekter også at de skal ha tilknytning til al-Qaida.

 

SISTE NYTT

Siste nytt