NRK Meny
Normal

- Planla blodbad på Manhattan

To menn av nordafrikansk opprinnelse er siktet for å ha planlagt angrep mot jødiske synagoger i New York. De ble tatt da de kjøpte våpen av en politispaner.

Video New York-politiet arresterer terror-mistenkt

Klikk på bildet for å se NYPD arrestere den terror-mistenkte mannen.

To unge menn ble pågrepet onsdag kveld etter å ha blitt overvåket i sju måneder. I kveld ble de tiltalt for terrorplaner og hat-kriminalitet, med planer om å angripe flere store synagoger på Manhattan, New York.

Kjøpte våpen av politiet

De arresterte er en 26-åring som er født i Algerie og en 20-åring født i Marokko. Ifølge påtalemyndigheten er den ene statsborger i USA, mens den andre har lovlig opphold i landet.

I går kveld ble de arrestert da de kjøpte våpen til det som sies å skulle bli et blodbad i flere synagoger på Manhattan. De skal ha blitt avslørt av politifolk som ga seg ut for å være våpenselgere. Da hadde de avtalt å kjøpe våpen, ammunisjon, lyddempere og granater.

Ordfører Bloomberg og de beslaglagte våpnene

Ordfører Bloomberg, Raymond Kelly og statsadvokat Cyrus Vance med de beslaglagte våpnene.

Foto: SPENCER PLATT / Afp

Politiet skal ha fulgt de to i sju måneder, og skal sitte på opptak der de planlegger hvordan de skal angripe synagogene i New York både med bomber, granater og skytevåpen.

De to skal ifølge Bloomberg være muslimske ekstremister. New Yorks sjefanklager sier at de to tilsynelatende opererte helt alene, og ikke skal ha hatt kontakt med grupper som Al Qaida.

- Behandler oss som hunder

- De var gått lei av måten muslimer blir behandlet på rundt i verden, sier politioffiser Raymond Kelly at mennene har forklart.

- De behandler oss som hunder, har den ene forklart som årsaken til planene.

Det er uvanlig at de to blir tiltalt ved en domstol i New York, og ikke av føderale myndigheter, som er det vanlige i terrorsaker. Tiltalen er på fire punkter, under terrorloven og loven om hat-kriminalitet.

Maksimumsstraff for tiltalen er livsvarig fengsel.

I oktober i fjor ble det kjent at to pakker med eksplosiver som var adressert til synagoger i Chicago, var blitt funnet og stoppet i Dubai.

Våpenbeslag hos de to terrorsiktede

Våpen og ammunisjon som ifølge tiltalen skulle brukes til å lage blodbad i synagoger på Manhattan.

Foto: SPENCER PLATT / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt