NRK Meny
Normal

Selvmordsbomberskole gikk i lufta - 22 drept

Selvmordsbomberinstruktøren i Irak glemte første regel i undervisningsmanualen: Ikke lek med ekte sprengstoff i timene.

Begravelse Kerbala

Antallet selvmordsangrep i Irak har økt det siste året. I 2013 ble 9000 mennesker drept i volden i landet, og bare i januar mistet 1000 mennesker livet. Her fra en begravelse i byen Kerbala.

Foto: MUSHTAQ MUHAMMED / Reuters

Alt gikk galt da en fryktet mann velkjent for å rekruttere terrorister skulle vise en gruppe fremtidige selvmordsbombere hvordan man behandler sprengstoff, skriver The New York Times.

Resultatet ble 22 døde, inkludert læreren selv, og 15 sårede. Åtte andre ble arrestert da de forsøkte å flykte fra åstedet.

Folk fryder seg

Det hele skjedde i et øde område i Salahuddin nord i Irak. I hovedstaden Baghdad frydet folk NY Times har snakket med over nyhetene.

– Dette er utrolig morsomt, sier Raad Hashim, som driver en alkoholbutikk like ved der en selvmordsbomber slo til mot utenriksdepartementet for bare en uke siden.

– Det viser hvor utrolig dumme de er, disse bikkjene, disse sønner av hunder, sier Hashim, og fortsetter:

– Dette er Guds rettferd. Dette er Gud som sender en beskjed til disse forferdelige menneskene og hele verdens kriminelle om at de må slutte med denne urettferdigheten og heller skape fred. Ondskapen vil aldri seire, det er alltid livet som vinner over døden.

Stadig flere selvmordsangrep

Antallet selvmordsangrep i Irak har økt det siste året. I 2013 ble 9000 mennesker drept i volden i landet, og bare i januar mistet 1000 mennesker livet.

I november ifjor var det 50 selvmordsangrep i Irak. Samme måned ett år tidligere var det bare tre slike.

Svart humor

Gårsdagens hendelse i Salahuddin har blitt gjenstand for mye svart humor i Irak, rapporterer NY Times. En politimann i området sier til avisen at læreren «for en gangs skyld klarte å drepe noen 'bad guys'».

Og med referanse til at mange selvmordsbombere lar seg verve etter løfter om sikker plass i paradis der flere titalls jomfruer venter på dem, sier den samme politimannen:

– Kanskje denne selvmordsbomberen faktisk får en plass i himmelen, slik de alle loves.

– Håper de brenner i helvete

Raad Hashim i alkoholbutikken i Baghdad gleder seg over nyheten.

– Det som skjedde i dag betyr ikke død, men liv. Disse 22 ville kanskje ha drept hundrevis av irakere, hundrevis av uskyldige, sier han.

– Jeg håper de brenner i helvete.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt