Selvmordsaksjon i Mogadishu

Minst elleve personer er drept av en selvmordsbomber nær presidentpalasset i Mogadishu, opplyser somaliske tjenestemenn.

Bilbombe Mogadishu

Bilbombe i Mogadishu drepte minst 11 mennesker

Foto: ABDURASHID ABDULLE ABIKAR / Afp

– Det var en kraftig eksplosjon, og en bil full av sprengstoff gikk i lufta. Minst elleve personer er drept og et stort antall såret, sier politikeren Mohamed Iro om onsdagens angrep.

Bil full av sprengstoff

Gjerningsmannen sprengte bilen ved en liten kafé hvor folk var samlet for å drikke te. Stedet ligger i nærheten av et hotell som tidligere var populært blant somaliske tjenestemenn, i hjertet av regjeringskvartalet.

– Det var en selvmordsbomber med bil som forsøkte å ramme folk i nærheten av hotellet, sier sikkerhetstjenestemannen Abdi Abullahi Jama.

Angrepet skjedde utenfor Mona hotell, hvor 32 personer, deriblant seks representanter fra nasjonalforsamlingen, ble drept i et angrep i august 2010.

Angrepet ble utført av to islamistiske selvmordsbombere som var kledd i offisielle sikkerhetsuniformer.

Flere selvmordsaksjoner

Det har vært en økning i selvmordsaksjoner i Mogadishu siden terror-organisasjonene Al Oaida og Shebab trakk seg tilbake fra faste stillinger i byen i august og gikk over til gerilja-aksjoner rettet mot den vestligstøttede regjeringen og tropper fra Den Afrikanske Union.

Les også: FN: Somalias sultkatastrofe over

Les også: – Minst 60 opprørere drept i Somalia

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt