Selvmordsaksjon i Mogadishu

Minst elleve personer er drept av en selvmordsbomber nær presidentpalasset i Mogadishu, opplyser somaliske tjenestemenn.

Bilbombe Mogadishu

Bilbombe i Mogadishu drepte minst 11 mennesker

Foto: ABDURASHID ABDULLE ABIKAR / Afp

– Det var en kraftig eksplosjon, og en bil full av sprengstoff gikk i lufta. Minst elleve personer er drept og et stort antall såret, sier politikeren Mohamed Iro om onsdagens angrep.

Bil full av sprengstoff

Gjerningsmannen sprengte bilen ved en liten kafé hvor folk var samlet for å drikke te. Stedet ligger i nærheten av et hotell som tidligere var populært blant somaliske tjenestemenn, i hjertet av regjeringskvartalet.

– Det var en selvmordsbomber med bil som forsøkte å ramme folk i nærheten av hotellet, sier sikkerhetstjenestemannen Abdi Abullahi Jama.

Angrepet skjedde utenfor Mona hotell, hvor 32 personer, deriblant seks representanter fra nasjonalforsamlingen, ble drept i et angrep i august 2010.

Angrepet ble utført av to islamistiske selvmordsbombere som var kledd i offisielle sikkerhetsuniformer.

Flere selvmordsaksjoner

Det har vært en økning i selvmordsaksjoner i Mogadishu siden terror-organisasjonene Al Oaida og Shebab trakk seg tilbake fra faste stillinger i byen i august og gikk over til gerilja-aksjoner rettet mot den vestligstøttede regjeringen og tropper fra Den Afrikanske Union.

Les også: FN: Somalias sultkatastrofe over

Les også: – Minst 60 opprørere drept i Somalia

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt