Schiphol gjenåpnes - etterforskes ikke som terror

Politiet skøyt en mann i foten etter at han truet med kniv på flyplassen i Amsterdam. Situasjonen skal være under kontroll.

Flyplassen Schiphol i Amsterdam ble delvis evakuert fredag ettermiddag. Politet skøyt og pågrep en person som hadde truet med kniv. Kilde: Reuters.

– Hendelsen har ingen ting med terror å gjøre, sier talsmann for militærpolitiet Stan Verberk til nyhetsbyrået AP. Det melder de klokken 18.24.

Ifølge militærpolitiet skal én mann ha truet personale ved militærpolitiets kontor med en kniv. Mannen ble skutt i foten av politiet, arrestert, og senere fraktet til sykehus.

Schiphol er en av Europas travleste flyplasser. Hendelsen førte til en delvis evakuering, men politiet i Nederland understreket raskt at situasjonen var under kontroll.

Militærpolitiet tvitret klokken 17 at «situasjonen er trygg», og at den mistenkte har blitt fraktet fra stedet.

Laster Twitter-innhold

Den mistenkte er en 29 år gammel mann fra Haag, som ifølge politiet har vært involvert i voldelige hendelser på flyplassen tidligere.

Hele flyplassen er nå åpnet, ifølge BBC. Flyplassens shoppingområde Schiphol Plaza ble først evakuert, men ikke området på innsiden av sikkerhetskontrollen. Flytrafikken har ikke blitt påvirket.

Denne videoen viser at en person blir fraktet ut fra flyplassen på en båre. Videoen er publisert på Twitter av brukeren Mlohnen.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt