Samsung ber Galaxy Note 7-eiere skru av mobilen

Det sørkoreanske teleselskapet Samsung oppfordrer eiere av deres nye modell Galaxy Note 7 om å skru av mobilen mens selskapet forsøker å finne ut hvorfor mange av mobilene har tatt fyr.

Samsung Galaxy 7 tok fyr

BEGYNTE Å RYKE: Dee Decasa fra Hawaii viser fram telefonen sin, en erstatningsmodell av Galaxy Note 7, som tok fyr dagen etter at hun fikk den. Samsung har registrert tilfeller av eksplosjoner både blant originaltelefonen og modellen som skulle erstatte denne.

Foto: Audrey McAvoy / Ap

– Forbrukere med enten en original Galaxy Note 7, eller mobilen som skulle erstatte denne, bør skru av mobilen og slutte å bruke den, skriver det sørkoreanske selskapet Samsung i en offisiell uttalelse tirsdag.

Mandag ble det kjent at Samsung midlertidig stanser salg og produksjon av mobiltypen av sikkerhetsgrunner. Selskapet har registrert flere tilfeller der batterier i Galaxy Note 7 har begynt å ryke, blant annet om bord i fly.

I forrige uke innførte amerikanske luftfartsmyndigheter forbud mot å bruke mobilmodellen om bord etter at røyk fra en Samsung-telefon førte til at alle passasjerer ble evakuert fra et passasjerfly, skriver Reuters.

I september tilbakekalte Samsung 2,5 millioner telefoner og lovet kundene å erstatte dem med en annen versjon, men også flere av erstatningstelefonene skal ha tatt fyr, skriver Yonhap.

Galaxy Note 7

Galaxy Note 7 skulle være Samsungs flaggskip, og største konkurransefortrinn i kampen mot telegiganten Apples Iphone 7. Nå risikerer Samsungs rykte å få en knekk.

Foto: Lee Jin-man / Ap

Kan gjøre stor skade på Samsungs rykte

Samsung Galaxy Note 7

Slik så Dee Decasas telefon ut etter at batteriet begynte å brenne.

Foto: Audrey McAvoy / Ap

Fordi forbrukernes sikkerhet er vår høyeste prioritet, ber Samsung alle våre samarbeidspartnere som selger Galaxy Note 7 verden over om å stanse salget mens undersøkelsene foregår, sier selskapet.

Samsung har solgt rundt 45000 av den omtalte modellen i Europa, for det meste i Storbritannia. Galaxy Note 7 skulle ifølge BBC være Samsungs flaggskip, og største konkurransefortrinn i kampen mot telegiganten Apples Iphone 7.

Mobilskandalen har ført til et fall i Samsung-aksjene, og er ventet å gjøre stor skade på Samsungs rykte og merkevare, skriver BBC.

SISTE NYTT

Siste nytt