Riksdagen redigerte Wikipedia

«Zlatan har en frekk og arrogant spillestil og en kriminell fortid, og George Clooney er en kommunistsoper», hilsen den svenske Riksdagen.

Zlatan Ibrahimovic

KRIMINELL FORTID? Zlatan Ibrahimovic beskrives som en god fotballspiller med en lite ærefull fortid av Riksdagen.

Foto: STRINGER/ITALY / REUTERS

Dette er ikke avskrift av en dovegg på et universitet, men innlegg fra datamaskiner knyttet til den svenske Riksdagen på det åpne nettleksikonet Wikipedia.

Det kommer frem etter at programmet «Aschberg» i TV 8 har sjekket hvilke ip-adresser som har redigert diverse artikler om svenske partier, politikere og kjendiser på nettstedet.

I arbeidstiden

De fant ut at 55 av endringene i oppslagsverket er gjort på datamaskiner som befinner seg innenfor Riksdagens vegger. Mange er gjort i arbeidstiden.

Blant innleggene fra den svenske Riksdagen kan man lese at Zlatan Ibrahimovic har en frekk og arrogant spillestil, men også at han har en kriminell fortid.

Den amerikanske skuespilleren henges ut som en kommunistsoper.

George Clooney bak en batman-figur

KOMMUNISTSOPER? George Clooney beskrives i lite flatterende ordelag fra en datamaskin i den svenske Riksdagen.

Foto: ALASTAIR GRANT / AP

Sjikane er imidlertid ikke det eneste som er postet fra landets øverste tillitsvalgte.

Pynter sannheten

En av ip-adressene som har vært flittigst brukt, er knyttet til riksdagens forvaltningskontor. Derfra har man fjernet opplysninger om hvordan representant Yvonne Riwaida har håndtert riksdagens kredittkort og at Mikael Oscarsson er abortmotstander.

Paritgruppene har også tatt grep.

Opplysningene om at Unge Venstre blåste opp sine medlemstall er strøket hele fem ganger, og en ip-adresse hos Moderaterna har gjentatte ganger fjernet opplysninger om at eget ungdomsparti har arrangert spritfester for å verve nye medlemmer.

En ip-adresse som er knyttet til kristendemokratene har fjernet opplysningen om at Ella Bohlin har vært medlem av Livets Ord. Hun var partiets toppkandidat til EU-parlamentet ved siste parlamentsvalg.

SISTE NYTT

Siste nytt