NRK Meny
Normal

Regn og flom tar liv i Bangladesh

Over 55 mennesker har omkommet i Bangladesh og over 40 mennesker er savnet i Burma etter et kraftig uvær.

Regn og flom i Bangladesh

Redningsarbeidere i Bangladesh spyler bort gjørme for å se etter døde i jordmassene.

Foto: Pavel Rahman / Ap

Redningsarbeidere i Bangladesh har i dag jobbet med å fjerne vrakgods fra veiene, slik at nødhjelp kan bli levert til landsbyene som er rammet av flom og skred sør i landet.

Verste regnvær på 30 år

Tørrmat og piller for å rense drikkevann er gitt til flere tusen mennesker som er hjemløse etter at det verste regnværet på flere tiår rammet Bangladesh og Burma i går tidlig.

– Tallet på omkomne er nå på 50 og minst 34 er skadet, noen av dem alvorlig, sier administrator Giasuddin Ahmed i Cox's Bazaar-distriktet til AFP.

Fem personer har også mistet livet i nabodistriktet Bandarban, opplyser politiet.

Ahmed sier til AFP at det var det verste regnet på 30 år, og at 12 centimeter med regn falt i løpat av tre timer. Flere hundre hus er ødelagt.

Flomvarselsenteret i Bangladesh opplyser i dag at regnet har stoppet, og at det har falt over 24 centimeter med vann i løpet av ett døgn.

– Minst 25 døde i Burma

I Burma, rett sør for Bangladesh, er 40 mennesker savnet, opplyser anonym en tjenestemann til AFP. 2000 personer er flyttet til skoler i nærheten.

Nyhetsbyrået Reuters melder at minst 25 mennesker mistet livet i flommen i Burma. Meteorologene opplyser at det falt 34 centimeter regn på én dag denne uken, men sier ingen ting om flom.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt