Normal

Redningshunden Kari er endelig på plass

KATMANDU (NRK): De fem norske redningshundene har begynt søkearbeidet i Katmandu. Det norske laget håper at tiden ennå ikke er tapt. De vil redde liv.

Redningshunden Kari

Redningshunden Kari er klar til innsats utenfor den norske leiren ved flyplassen i Katmandu.

Foto: Philip Lote / NRK

Vi håper jo selvfølgelig på å kunne være med på å berge noen. Det er det som er målet vårt. Det er det vi trener hundene våre for, og trener i lag for å gjøre, sier hundefører Morten Kvammen i det norske søk- og redningslaget Norsar.

De skulle gjerne kommet minst et døgn tidligere. Flyplassen i Katmandu har vært en flaskehals. De fikk ikke landingstid, og ble sittende i den aserbajdsjanske hovestaden Baku og vente.

Nå har Norsar fått satt opp base på gresset utenfor rullebanen og det meste går litt raskere. Det er en nederlandsk søk- og redningsgruppe som på vegne av FN koordinerer arbeidet også for de norske.

Vi fikk kom ut av flyet og fikk oppgaver etter kun 1–2 timer, sier operativ leder for det norske teamet, Leif Gullstein.

Den norske Norsar-leiren i Katmandu

Det norske søk- og redningslaget Norsar har satt opp base utenfor flyplassen i Katmandu.

Foto: Philip Lote / NRK

Leter i kirkeruiner

I ruinene til en kirke er de norske hundene endelig i gang med de er trent til å gjøre. Det var en begravelse her da kirken kollapset. Redningsarbeidet er en kamp mot lyset.

Nå har vi bare en time igjen av dagslyset. Vi har med lys som vi kan rigge opp om hundene indikerer funn vi skal grave opp, sier lagfører Håvard Bakke.

Det ble ikke gjort funn i kirkeruinene denne kvelden. I morgen får Norsar laget nye oppgaver. Foreløpig er det ikke bestemt om de skal begynne med søk også utenfor hovedstaden Katmandu.

Den norske redningshunden Gere leter i ruinene i Katmandu i Nepal

Den norske redningshunden Gerer leter i ruinene.

Foto: Stig Jaarvik / NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt