NRK Meny
Normal

Reddet etter 80 timer i ruinene

En 28 år gammel mann ble i kveld reddet ut fra en sammenrast boligblokk i Katmandu. Der hadde han ligget i rundt 80 timer.

I Katmandu ble en mann reddet ut av ruinene av franske og nepalske redningsarbeidere.

Det var franske og nepalske redningsmannskaper som i kveld løftet 28 år gamle Rishi Khanal ut av den sammenraste boligblokken i hovedstaden.

Der hadde 28-åringen ligget innesperret i rundt 80 timer sammen med tre andre døde mennesker. Han skal ikke hatt tilgang til hverken mat eller vann mens han var innesperret i ruinene.

– Det ser ut som han overlevde på ren viljestyrke, sier lege Akhilesh Shresta som behandlet ham.

Ropte om hjelp

Rishi Khanal befant seg i andre etasje av bygningen da jordskjelvet rammet lørdag formiddag.

De øverste etasjene er fortsatt intakt, og redningsmannskapene klarte å bore seg ned gjennom etasjene etter at de hørte han rope om hjelp og etter hvert svarte på spørsmål.

Den kompliserte redningsoperasjonen tok fem timer. Foreløpig tror legene at Khanal har brukket et ben.

QUAKE-NEPAL/ Rishi Khanal, an injured survivor, is carried on a stretcher by Nepali police after being rescued by French rescue teams from a damaged building following Saturday's earthquake in Kathmandu

28 år gamle Rishi Khanal bæres ut av ruinene i Katmandu av franske og nepalske redningsarbeidere.

Foto: DANISH SIDDIQUI / Reuters

Håpet svinner

Myndighetene i Nepal har satt inn alt de har av tilgjengelige mannskaper til å hjelpe til i redningsarbeidet. Soldater og sivilforsvar er mobilisert og jobber intenst side om side med frivillige. Men over tre døgn etter at skjelvet rammet svinner håpet om å finne overlevende.

5.000 personer er bekreftet omkommet, men myndighetene frykter at så mange som 10.000 mennesker kan ha mistet livet i lørdagens jordskjelv.

De fleste rapportene om døde og skadde kommer fra de sentralene delene av landet. Frykten er stor for hva man vil finne når hjelpen kommer fram til mer avsidesliggende landsbyer.

Ifølge FN er 8 millioner mennesker berørt av jordskjelvet og mer enn 1,4 millioner mennesker trenger mat og vann.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt