Ranet smykker for 12 millioner

Tre maskerte ranere slo i dag til mot auksjonshuset Bukowski i sentrum av Stockholm. De fikk med seg smykker til en verdi av 10-12 millioner svenske kroner.

Politiet tror de tre ranerne kan ha tatt T-banen bort fra åstedet, skriver Afonbladet.se

Opptrådte aggressivt

Ingen personer skal ha kommet til skade under ranet, men oppsto panikk inne i auksjonslokalene. Øyenvitner forteller at ranerne opptrådte svært aggressivt.

Bror Irgens forteller til Expressen.se at han var inne i lokalet for å se på kunstgjenstandene som skal auksjoneres ut, da han plutselig merket at det begynte å bli urolig.

- Folk sprang vilt omkring og skrek at ropte at det var et ran, forteller han. Irgens og de fleste andre flyktet ut på gaten. Derfra så han at en av ranerne grafset til seg smykkene fra monterne og puttet dem opp i en stor veske.

Et annet vitne forteller at det virker som om en av de ansatte ble tvunget til å låse opp monterne.

Erica Treijs, kunstkribent i Svenska Dagbladet, sier til Expressen at ranerne ikke knuste monterne der smykkene var utstilt, men at noen må ha åpnet dem.

Kaos og frykt

Det blir fortalt om kaos i lokalene. Noen gråt, andre sprang for livet og andre igjen la seg ned på gulvet med hendene over nakken.

– Tre bevæpnede menn gikk inn i lokalene med skytevåpen. De kom ut etter en kort stund og løp inn i en ventende bil, sier Bjørn Engstrøm, talsmann for politiet i Stockholm.

Bukowski-auksjonen var det i dag visning av smykker som skal auksjoneres bort 2. juni.

Fluktbilen funnet

Politiet har funnet bilen som ranerne brukte. Det er en sølvfarget Skoda Fabia 2010-modell, som var parkert ikke langt fra Bukowski, ifølge politiet talsmann Ulf Lindgren.

Et av smykkene som skal auksjoneres bort er en 5,29-karats diamantring. Den har en start pris på mellom 750 000-800 000 svenske kroner.

Auksjonshuset Bukowski ble ranet 27. mai 2010.

Politiet kom raskt til stedet etter det brutale ranet i sentrum av Stockholm.

Foto: Engman, Johan / SCANPIX

SISTE NYTT

Siste nytt