Sønnen til tidligere pakistansk statsminister bortført

Sønnen til den tidligere pakistanske statsministeren Yousuf Raza Gilani har blitt bortført av væpnede menn.

Ali Haider Gilani er en kandidat for Pakistans People Party i det kommende valget. Øyevitner sier kidnapperne kom i en sort Honda og en motorsykkel, før de startet å skyte.

VIDEO: Se kaoset etter bortføringen, politiets talsmann og broren til Ali Haider Gilani som fortvilt forteller at partiet hans ikke vil drive valgkamp før den bortførte er sluppet fri.

Bortføringen av Ali Haider Gilani skjedde torsdag på et valgkamparrangement i Multan-distriktet i Punjab-provinsen.

Det er valg i Pakistan førstkommende lørdag. Ali Haider Gilani stiller til valg til provinsforsamlingen i Punjab, og representerer Pakistan People's Party.

De væpnede mennene kom i bil og motorsykkel til valgkamparrangementet, og stoppet foran inngangen til bygningen hvor Gilani den yngre møtte noen få hundre tilhengere. Så begynte de å skyte, tok med seg politikeren i bilen og kjørte av sted, opplyser talspersoner og vitner til nyhetsbyrået AP.

Minst én drept

– En av de væpnede mennene tok Haider, som hadde blod på buksene, sier Shehryar Ali i en kommentar sendt på den pakistanske TV-kanalem Geo News.

Yousuf Raza Gilani

STATSMINISTER-FAR: Ifølge den tidligere pakistanske statsministeren Yousuf Raza Gilani (bildet) ble sønnens to vakter drept i angrepet. Faren vet ikke om sønnen ble skadet.

Foto: MARTIN BUREAU / Afp

Minst en person i følget til Gilani den yngre ble drept i en skuddveksling i forbindelse med kidnappingen. Flere andre skal ha blitt skadet i hendelsen.

Det er ikke kjent hvem som bortførte politikeren, eller hvorfor.

Broren til Gilani den yngre har i en pressemelding uttalt at all videre valgkamp for Pakistan's People Party vil avlyses, hvis broren ikke returneres.

Faren ikke til stede

Tidligere statsminister Yousuf Raza Gilani var ikke til stede da sønnen ble bortført.

Ifølge Gilani den eldre ble sønnens to vakter drept i angrepet, men han vet ikke om sønnen er skadet.

– Jeg oppfordrer alle mine partitilhengere om å forholde seg rolig og delta i valget, sier den tidligere statsministeren.

Gilani den eldre var Pakistans statsminister i vel fire år, før landets høyesterett fikk ham til å gå av i fjor sommer. Bakgrunnen var at han nektet å sette i gang en korrupsjonssak mot president Asif Ali Zardari.

Taliban-trusler

Taliban i Pakistan har planlagt å utføre selvmordsangrep under valget. Det fremkommer av et brev signert en leder i den militante grupperingen, som nyhetsbyrået Reuters har sett.

Siden april har Taliban i Pakistan, som har blitt linket til Al Qaida, drept over 100 mennesker i angrep på kandidater og valgarrangementer. Angrepene har spesielt vært rettet mot partier som heller mot den sekulære siden av politikken.

Taliban mener valgene som ikke-islamske.

Angrepene har forhindret kandidater fra de tre største partiene i regjeringskoalisjonen fra å avholde valgkampmøter. I stedet har partiene satset på dør-til-dør-kampanjer og mindre møter hjemme hos folk og på gatehjørner.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt