Oppfordrer afghanerne til å stemme

NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen oppfordrer afghanerne å gå til stemmeurnene på lørdag, til tross for eskalerende vold.

BELGIUM/ Ahmadi speaks with Rasmussen during a NATO foreign ministers meeting at the Alliance headquarters in Brussels

Afghanistans utenriksminister Ershad Ahmadi snakker med NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen under NATOs utenriksministermøte i Brussel i dag. Under pressekonferansen hyllet Rasmussen de afghanske soldatene.

Foto: LAURENT DUBRULE / Reuters

NATOs utenriksministermøte avsluttes onsdag. Anders Fogh Rasmussen benyttet anledningen under den avsluttende pressekonferansen til å oppfordre befolkningen i Afghanistan til å trosse den økende volden i landet, og stemme under valget som skal holdes på lørdag.

– Som forventet har vi sett en rekke angrep, inkludert et i Kabul i dag, som jeg fordømmer på det sterkeste, sa generalsekretæren.

– Likevel oppfordrer jeg det afghanske folket til å delta i valget, fortsatte han.

Hyllet soldatene

– Det er ikke overraskende at volden i Afghanistan har eskalert nå før valget, sa Rasmussen.

– Samtidig er den overordnede volden i landet lavere enn tidligere, sa generalsekretæren, og hyllet de afghanske soldatenes arbeid de siste ukene.

– De afghanske soldatene har taklet dette på en profesjonell måte, sa Rasmussen, og garanterte at den NATO-ledede ISAF-styrken stiller med støtte der det trengs.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt