Her vitser Obama om Nasjonal vedkveld

President Obama tøyset med «Nasjonal vedkveld» og «Bergensbanen minutt for minutt» under det nordiske statsbesøket i Det hvite hus.

President Barack Obama spøkte og lo av NRKs sakte-TV i sin tale under det nordiske toppmøtet.

VITSET OM NASJONAL VEDKVELD: Obama fikk de 300 gjestene i salene til å le da han spøkte om «video av vedkubber som brenner».

– Våre nordiske venner har et rykte i dag, i motsetning til i fortiden, for anstendighet og beskjedenhet. Men ikke la dem lure deg. I disse nordiske landene kan ting bli litt ville, spøkte Obama foran Erna Solberg og de rundt 300 andre gjestene.

De nordiske regjeringssjefene har deltatt på et amerikansk-nordisk toppmøte i Washington D.C. og var fredag kveld samlet til festmiddag i et staselig pyntet telt i hagen i Det hvite hus.

De «ville» tingene Obama referte til, viste seg å være NRKs TV-satsinger:

Nasjonal vedkveld

NASJONAL VEDKVELD: NRK sendte 12 timer ved-TV i februar 2013.

Foto: NRK

– Jeg forstår at i Norge, for eksempel, er en av de største suksessene på TV nasjonal vedkveld. Det er sant! Video av vedkubber som brenner, time etter time etter time, lo Obama til stor latter fra salen.

Presidenten ga seg ikke med Nasjonal vedkveld:

– Et annet program involverte et videokamera som ble festet til fronten av et tog, slik at publikum kunne se togskinnene i syv timer. Dette høres ut som medrivende underholdning. Vi skal ikke gjøre noe så «crazy» i kveld, spøkte Obama.

Blant de 300 gjestene i Det hvite hus var flere kjendiser, journalister og politikere. Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes fikk blant annet selskap av komikeren Will Ferrell, sangeren Janelle Monae og skuespilleren Allison Williams kjent fra TV-serien «Girls».

Har du 7 timer og 16 minutter til overs? Her kan du se «Bergensbanen minutt for minutt» om igjen:

Norsk dokumentar. 
Opplev heile togturen frå Bergen til Oslo frå orkesterplass, på dagen hundre år etter banen vart opna. Ikkje eit minutt går vi glipp av, programmet varer like lenge som heile togturen tar, altså sju timar og seksten minutt akkurat denne gongen. Slik har du aldri sett Bergensbanen, med mindre du er lokomotivførar. Fire kamera er med på toget, og i tillegg blir kvart eit svart hol i form av ein tunnel, utnytta til å ta fram arkivskattar frå Bergensbanen. Undervegs opplever du "Bergenstoget plyndret i natt", radiointervju med rallaren Martin Gjerde, som sjølv var med og bygde banen for meir enn hundre år sidan, og mykje anna frå denne vidgjetne togstrekninga over høgfjellet.

BERGENSBANEN: 7 timer og 16 minutter på norsk jernbanespor.

SISTE NYTT

Siste nytt