Hopp til innhold

Nye videoer viser at George Floyd gråt av redsel under arrestasjonen

To videoer fra politiets kroppskameraer viser arrestasjonen steg for steg. George Floyd døde i Minneapolis 25. mai etter at en politimann holdt kneet på Floyds hals i nesten ni minutter.

Faksimile fra Daily Mails nettavis Mail Online

Faksimile fra den britiske avisen Daily Mail

Ett opptak starter med at to politimenn går mot bilen til George Floyd (46). En av dem peker mot ham med et håndvåpen etter at de har bedt Floyd åpne døra.

Daily Mail har fått tilgang til opptakene fra kroppskameraene til to av politifolkene som deltok i arrestasjonen.

Politiet videoer offentliggjort av Daily Mail. Det advares mot sterke bilder.

Politiet ble tilkalt av en butikkansatt som mente Floyd hadde prøvd å bruke en falsk 20-dollar seddel.

George Floyds død i forbindelse med en arrestasjon har ført til sterke reaksjoner over hele verden. Dette bildet er malt på en mur i Betlehem på Vestbredden.

George Floyds død har ført til sterke reaksjoner over hele verden. Dette bildet er malt på en mur på Vestbredden.

Foto: MUSA AL SHAER / AFP

Opptaket fra kameraet til en av politimennene viser Floyds skrekkslagne ansiktsuttrykk. Han ber om at politiet ikke må skyte ham. Man kan se at Floyd begynner å gråte.

– Herr betjent («mister officer») Vær så snill ikke skyt meg! Vær så snill, kan man høre Floyd si i videoen.

Floyd sier også at han nettopp mistet moren sin før han gjentatte ganger igjen ber om ikke å bli skutt.

Videoen som startet opptøyene viser at politimannen kneler på avdøde George Floyds nakke.

Videoen som startet opptøyene viser at politimannen kneler på avdøde George Floyds nakke. Det advares mot sterke bilder.

– I can't breathe!

Politimennene vil ha Floyd inn i baksetet på en av politibilene. Det blir vanskelig. Han motsetter seg dette og sier at han lider av klaustrofobi og angst. Det ender med at Floyd blir lagt i bakken.

Videoer og bilder offentliggjort tidligere viser hvordan politimannen Derek Chauvin holdt kneet sitt mot halsen til Floyd i nærmere ni minutter.

Det er når dette skjer Floyd sier at han ikke kan puste: «I can't breathe!» Han roper også på moren sin. Langsomt blir stemmen hans svakere, og han sier:

– Jeg kommer trolig til å dø på denne måten.

Det var etter dette Floyd døde.

Her finner du alle NRKs artikler om protestene mot politivold og rasisme som fulgte i USA etter at George Floyd døde. «Black Lives Matter» ble slagordet de samlet seg under, både i USA og i mange andre land.

De fire politibetjentene som var involvert i George Floyds død ble arrestert. De er siktet for drap. En av dem er løslatt mot kausjon.

Drapet på George Floyd i Minneapolis har utløst de største protestene mot rasediskriminering og politibrutalitet i USA på over femti år.

Se denne BBC-dokumentaren om protestene som drapet på George Floyd har utløst i USA.

SISTE NYTT

Siste nytt