Dannelse av ny regjering utsatt i Ukraina

Den ukrainske nasjonalforsamlingen har utsatt dannelsen av en ny regjering til torsdag, opplyser forsamlingens president.

Oleksandr Turtsjynov

PRESIDENT: Etter at den ukrainske nasjonalforsamlingen avsatte Viktor Janukovitsj som landets president lørdag, utnevnte de Oleksandr Turtsjynov (bildet) som midlertidig president på søndag. Turtsjynov skal sitte frem til vårens presidentvalg.

Foto: SERGEI SUPINSKY / Afp

Nasjonalforsamlingen hadde frist på seg fram til i dag for å danne en ny, midlertidig regjering etter at den valgte presidenten Viktor Janukovitsj ble avsatt lørdag.

Samtidig opplyser Ukrainas midlertidige president, Oleksander Turtsjynov, at han skal møte landets sikkerhetstjenester for å drøfte det han kaller «farlige tegn til separatisme» i deler av landet.

Turtsjynov (49) ble utnevnt til midlertidig president søndag, frem til vårens presidentvalg.

Timosjenko skal ikke med

Turtsjynov er kjent for å være en av tidligere statsminister Julia Timosjenkos (53) støttespillere.

Timosjenko opplyste i helga at hun ikke har noen planer om å stille til valg for statsministerposten igjen etter at hun lørdag ble løslatt fra fengselet hun har tilbrakt de siste tre åra.

(Saken fortsetter under bildet)

Viktor Janukovitsj

AVSATT: Ukrainas avsatte president Viktor Janukovitsj har holdt en lav profil siden han forlot Kiev fredag forrige uke. Samtidig er mange ulike rykter om hvor han befinner seg, og det er høyst usikkert hva som vil skje med ham.

Foto: SERGEI SUPINSKY / Afp

Hun ønsker heller ikke ifølge AFP å være en del av overgangsregjeringa, som skal styre Ukraina fram til presidentvalget 25. mai i år. Det spekuleres på om hun isteden ønsker å stille i selve presidentvalget.

Janukovitsj forsvunnet

Den avsatte presidenten, Viktor Janukovitsj, har selv gått under jorda etter at han ble kastet som president lørdag av nasjonalforsamlinga. Selv hevder han at han har vært utsatt for et kupp.

Det antas at han gjemmer seg et sted i den østlige delen av Ukraina, som er kjent for å være prorussisk og tilhengere av Janukovitsj.

SISTE NYTT

Siste nytt