NRK Meny
Normal

Ny regjering utnevnt i Tunisia

Tunisias tredje regjering siden president Ben Ali ble styrtet i midten av januar, ble mandag offisielt utnevnt.

Tunisias statsminister Beji Caid-Essebsi

Tunisias statsminister Beji Caid-Essebsi leder den nye regjeringen.

Foto: Hassene Dridi / Ap

Regjeringen ledes av interimsstatsminister Beji Caid-Essebsi og består av eksperter som skal lede landet fram til det blir gjennomført demokratiske valg i september.

De to forrige interimsregjeringene ble oppløst fordi demonstrantene som presset fram Ben Alis avgang i januar, mente ministrene sto den tidligere presidenten for nær.

Avviklet sikkerhetsstyrkene

Noe av det første den nye regjeringen gjorde, var å avvikle sikkerhetsstyrkene, som har vært beryktet for brudd på menneskerettighetene under landets avsatte president.

Det opplyste det tunisiske innenriksdepartementet i dag, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Det lovet å følge loven og respektere menneskerettighetene.

Amnesty har i en rapport pekt på at de tunisiske sikkerhetsstyrkene i altfor mange tilfeller opptrådte hensynsløst mot demonstrantene under protestene i desember og januar.

Fem nye ministre

Beji Caid-Essebsi har vært statsminister siden hans forgjenger Mohamed Ghannouchi gikk av for en drøy uke siden.

Tunisias nye regjering har 22 medlemmer, inkludert statsministeren, hvorav 17 er med videre fra den første interimsregjeringen etter Ben Alis fall, mens fem ministre er nye.

Demonstranter i Tunisia har fortsatt sine protester også etter at presidenten gikk av. De har vært misfornøyde med de nye lederne har hatt for tette bånd til Ben Ali, og med at de ikke har innført reformene som demonstrantene har krevd.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt