Hopp til innhold

Norwegian-passasjer nektet innreise i USA

En passasjer som fløy med Norwegian fra Oslo til Los Angeles måtte søndag bli med flyselskapet tilbake til København etter å ha blitt nektet innreise i USA.

A protester announces a court decision blocking deportations as people protest against U.S. President Trump's travel ban on Muslim majority countries at the International terminal at Los Angeles International Airport

PROTEST: På Los Angeles internasjonale flyplass har mange demonstrert mot Donald Trumps nye innreiserestriksjoner.

Foto: Patrick T. Fallon / Reuters

– Vi kan bekrefte at en passasjer ble nektet innreise til USA av amerikanske myndigheter på flyplassen i Los Angeles, skriver kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss i en e-post til NRK.

– Den personen måtte vi derfor ta med tilbake. Vi som flyselskap har ikke myndighet til å ta beslutninger om hvem som får, eller ikke får, innreise til USA. Amerikanske myndigheter må svare for hvorfor denne passasjeren ble nektet innreise, skriver Næss.

Flyplasskaos

Innreiseforbudet, som gjelder folk fra flere muslimske land, skapte kaos på mange amerikanske flyplasser natt til søndag norsk tid. Reisende som var i lufta da presidenten signerte ordren har ble først anholdt på flyplassen i påvente av utsendelse. Senere beordret en føderal dommer stans i utsendelsen av reisende som er strandet på amerikanske flyplasser. Det amerikanske sikkerhetsdepartementet har uttalt at de tar avgjørelsen til følge.

Ifølge Norwegian landet flyet på flyplassen i Los Angeles klokken 20:35 lokal tid. Det vil si omtrent tre og en halv time etter at utsendelsene ble beordret stanset.

Det er fremdeles uklart hva som skjedde da Norwegian-passasjeren ble nektet innreise, men på Twitter skriver mange personer om hendelsen.

Mange stiller også spørsmål til Norwegian som gjennomgående svarer at det er opp til amerikanske myndigheter å avgjøre hvem som får reise inn i landet.

Laster Twitter-innhold

–Hva synes Norwegian om reaksjonene på Twitter?

– Vi er et flyselskap, en transportør. Vi må til enhver tid forhold oss til lovene og retningslinjene til landene vi flyr til, svarer Næss.

SISTE NYTT

Siste nytt