Hopp til innhold

Nettet avslører Stockholm-terrorist

Et døgn etter at Taimour Abdulwahab sprengte seg selv i luften ble usensurerte versjoner av lydopptak, som ble sendt til nyhetsbyrået TT og det svenske sikkerhetspolitiet Säpo, lagt ut på Youtube-konoten hans.

Taimour Abdulwahab

Nye opplysninger tyder på at Taimour Abdulwahab på at han har hatt en medhjelper.

Foto: Afp

Den svenske avisa Aftonbladet skriver at opplysningene om Abdulwahabs Youtube-konto er de første konkrete bevisene på at Abdulwahab fikk hjelp til å utføre attentatet.

11. desember opplevde Sverige, som første land i Skandinavia, å bli utsatt for et terrorangrep. Svensk-irakiske Taimour Abdulwahab sprengte seg i luften midt i Stockholm sentrum – kun gjerningsmannen ble drept.

– Låter interessant

Ifølge Aftonbladet har Säpo vært overbevist om at Abdulwahab hadde en medhjelper. Lydopptaket som er lagt ut på Abdulwahabs Youtube-konto bare ett døgn etter at han sprengte seg selv i lufta styrker nå mistanken.

– Det låter interessant. Vi må se nærmere på det, sier Mikael Gunnarsson i Säpo til Aftonbladet.

Taimour Abdulwahab sendte en e-post med lydopptaket til TT, Säpo, sin familie og sin kone ti minutter før selvmordsangrepet den 11. desember 2010. Lydopptaket ble først offentliggjort i usensurert form den 15. desember.

Men på selvmordsbomberens egen Youtube-kanal ble det usensurerte lydopptaket ifølge Aftonbladet lagt ut allerede den 13. desember, skriver NTB.

Fjernet fra Youtube

Youtube-kanalen ble registrert for over fire år siden og inneholder filmer som kun Taimour Abdulwahab selv eller personer i hans nære omgangskrets kan ha hatt tilgang til, deriblant videosekvenser av Taimour Abdulwahab og hans kone, skriver Aftonbladet.

Etter selvmordsangrepet i Stockholm har det ifølge avisa vært høy aktivitet på kontoen.

Terrorforsker Magnus Ranstorp sier til Aftonbaldet at opplysningene er veldig interessante. Han regner med at den britiske sikkerhetstjenesten allerede er godt kjent med Youtube-kontoen.

Lydopptaket er nå fjernet fra kontoen.

SISTE NYTT

Siste nytt