NRK Meny
Normal

Netanyahu sliter

Det er valg i Israel i dag, og det er langt fra sikkert at Benjamin Netanyahu blir gjenvalgt som statsminister.

ISRAEL-ELECTION/ Israel's Prime Minister Netanyahu casts his ballot for the parliamentary election at a polling station in Jerusalem

En selvsikker Netanyahu avlegger stemme.

Foto: POOL / Reuters

Det er ikke all verden til trykk det klarer å generere, det lille Likud-opptoget som til høy musikk går gjennom hovedgata. De er ledet av den populære, men kontroversielle politikeren Miri Regev.

Se video på Instagram

Laster Instagram-innhold

Blandede følelser for Netanyahu

Likud gjør nå alt de kan for å redde regjeringsmakten, og trenger å få ut sine kjernevelgere. En av dem er Jate Konfino. Han liker Regev, men ikke Netanyahu.

Jate Kofino

Velger Jate Kofino liker ikke Netanyahu, men vil stemme på han likevel.

Foto: Juliane Kravik / NRK

–«Likud har alltid tatt vare på oss, og ikke på våre arabiske fettere. Men problemet nå er mannen på toppen», sier han til NRK.

Regev og hennes opptog har allerede fartet videre til en ny by i Israel.

Kofino kommer likevel til å stemme på Likud, det har han alltid gjort. Likud kan takke sine trofaste velgere for at de har vært det dominerende partiet i Israel den siste generasjonen.

Omstridt valgkamp

Spørsmålet er om det holder nå. For misnøyen med Netanyahu går helt inn i egne rekker, og de har slitt på meningsmålingene mot Sionistunionen som ledes av Isaac Herzog. Valgresultatet vil avgjøre hvem som skal ledet landet videre.

LES OGSÅ: Folks dårlige økonomi kan velte Netanyahu

Netanyahu har hatt en omstridt og personfokusert valgkamp, men blant en valgkampvideo der han sammenligner arbeidere og folk som sliter økonomisk med Hamas. Videoen ble raskt trukket tilbake.

ISRAEL-ELECTION/ Masks depicting Israel's Prime Minister Netanyahu and Isaac Herzog lie on the ground at the Yarkon park in Tel Aviv

Masker for både Netanyahu og Herzog sine tilhengere.

Foto: BAZ RATNER / Reuters

Retorikken hardner til

Herzog har ledet på meningsmålingene med tre-fire mandater, men Netanyahu har i valgkampinnspurten svart med en høyredreining og har offentlig sagt at det ikke blir noen palestinsk stat dersom han blir statsminister på ny.

Det er mange usikre velgere og det ligger an til et tett valg, med påfølgende koalisjonsforhandlinger.

Valglokalene stenger klokka ni norsk tid i kveld, og da vil de første prognosene være klare.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt