I underkant av 3000 er arrestert etter gateopprørene i England

Over 2.500 mennesker er nå arrestert etter opprørene i Storbritannia i forrige uke. Mer enn 1.400 av disse er dømt for tyveri, ildpåsettelse eller for å ha ødelagt offentlig eiendom.

Politiet følger en arrestert ungdom etter opptøyene i England.

Politiet følger en arrestert mann etter opptøyer i Brixto i England.

Foto: POOL / Reuters

Totalt antall arresterte etter opptøyene i forrige uke er 2.770 personer. Det viser nye nasjonale tall som ble gjort offentlig av justisdepartementet i Storbritannia mandag.

Tallene viser at 65 prosent av de 1.179 som hittil har vært i retten, er satt i varetekt for en ny rettslig høring, skriver BBC.

Flere av de som sitter i varetekt vil få sin sak gjenopptatt i «Crown Courts», hvor straffen er forventet å bli strengere.

Tallene viser også at mange av de arresterte er under 18 år.

(Saken fortsetter under bildet)

Fredlig demonstrasjon i Tottenham 13. august

Folk deltar i en fredelig protest i Tottenham 13. august.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Nye politireformer

Det blir mest sannsynlig innført nye retningslinjer for politiet i England og Wales etter de voldsomme gateopprørene.

Theresa May, Storbritannias innenriksminister, vil ha nye regler slik at politiet skal være bedre rustet for eventuelle opptøyer i framtiden, skriver BBC.

May har tidligere kritisert politiets håndtering av krisesituasjonen. Hun har uttalt at politiet valgte å sende ut for lite folk i gatene, og at det ved flere anledninger ble vist for stor tilbakeholdenhet under kaoset, som rammet blant annet London, Birmingham, Bristol, Liverpool og Manchester.

Det forventes at innenriksministeren snarlig vil ta til orde for at de nye politireformene innføres i Storbritannia.

Det forventes også at utspillet vil provosere politiet ytterligere på grunn av regjeringens tidligere annonserte planer om å kutte med 20 prosent innenfor sektoren.

– De bør se sine ofre i øynene

Bare i Manchester er over 200 mennesker arrestert etter opprøret i byen i forrige uke. Mer enn 130 mennesker er tiltalt for forbrytelsene, melder BBC.

Storbritannias visestatsminister, Nick Clegg, mener de som blir dømt etter opptøyene må gjennomføre samfunnsstraff, og at de bør være med på å bygge opp det de har ødelagt.

– De bør bli tvunget til å «se sine ofre inn i øynene», sier Clegg til The Guardian.

Besøkte Tottenham

Camron taler på et ungdomssenter i Witney mandag.

David Cameron reiser rundt i landet og møter ofrene etter gatekampene.

Foto: Alastair Grant / Ap

Tirsdag morgen besøkte statsminister David Cameron ofrene etter opprøret i Tottenham. Her møtte han frivillige- og helsearbeidere og noen av de 50 familiene som er blitt husløse.

De hjemløse holder for tiden til i et fritidssenter i byen hvor de får mat og klær. Omtrent 200 mennesker i Tottenham er uten en plass å bo etter gatekampene.

– Jeg har reist over hele landet og møtt innvolverte i de tragiske hendelsene, men det var her i Tottenham det hele startet. Drapet på Mark Duggan har komplisert saken, sa David Cameron tirsdag morgen.

En mann søker etter skotøy på et fritidssenter i Tottenham.

En mann søker etter skotøy på et fritidssenter i Tottenham. Frivillige donerer både mat og klær til de omtrent 200 husløse i området.

Foto: Ki Price / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt