NRK Meny
Normal

Åpner for utlevering av Moland og French

Myndighetene i Kongo åpner for utlevering av de to dødsdømte nordmennene, men betinger at de betaler en erstatning de pårørende godtar.

Moland og French

Tjostolv Moland og Joshua French kan bli utlevert fra Kongo.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

– Dette er en positiv utvikling i saken. Vi jobber nå med å få til en løsning som er til å leve med for begge parter, sier advokat Morten Furuholmen, som representerer Tjostolv Moland og Joshua French.

Furuholmen oppfatter det slik at Kongos krav til staten Norge med dette bortfaller, og at dette gjør det enklere å forhandle videre om soningsoverføring.

En norsk delegasjon reiste mandag denne uken til Kinshasa for å innlede forhandlinger med kongolesiske myndigheter om soningsoverføring for de to nordmennene.

LES OGSÅ: Til Kongo for å forhandle
LES OGSÅ: Forhandlinger om French og Moland i september

Dødsdømt tre ganger

Joshua French (28) og Tjostolv Moland (29) fikk i mai en dødsdom for tredje gang i Kongo. De to valgte å akseptere dødsdommene fordi de ikke hadde tillit til at en anke ville føre frem.

LES OGSÅ: Forhandlinger om French og Moland
LES OGSÅ: Kongo-forhandlingene utsatt

Kongo har ikke fullbyrdet dødsdommer siden 2003, og både utenriksminister Jonas Gahr Støre og andre diplomater har fått forsikringer fra Kongo om at de to ikke vil bli drept.

Norske myndigheter har ikke vært villige til å forhandle om en utlevering av nordmennene før det foreligger en rettskraftig dom.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt