Minst 20 omkom i flom i USA

20 personer har omkommet etter at en campingplass ble oversvømmet av flom i delstaten Arkansas i USA fredag.

Arkansas Flooding

Ifølge politiet i Montgomery County ble en campingplass i et populært turområde vest i Arkansas revet vekk av flomvann natt til fredag.

Foto: Michael G. Fox / Ap

Minst 20 personer har omkommet etter at en campingplass ble oversvømmet av flom i delstaten Arkansas fredag, ifølge amerikansk politi.

Lete- og redningsarbeid etter et ukjent antall savnede pågår fortsatt i området. Ifølge nyhetsbyrået AP skal over 30 personer være savnet.

Midlertidig likhus

Mer enn 15 centimeter regn falt i løpet av få timer, noe som førte til at elvene Caddo og Little Missouri steg over 6 meter i løpet av natten.

– Vi vet ikke hvor mange som var der i går natt. Dette er et veldig stort område, sier Bill Sadler, talsmann for politiet, til AP.

Det lokale Røde Kors opplyser at det var anslagsvis 200-300 personer området da flommen rammet.

Letemannskaper og lokale frivillige leter etter overlevende personer. To hellikoptre deltar i redningsarbeidet og det er satt opp et midlertidig likhus, skriver CNN.

– Intens redningsaksjon

Flommen skjedde et sted mellom 05.30 og 06.00 lokal tid, ifølge guvernør Mike Beebe.

Guvernøren har foreløpig ikke oversikt hvor mange av de omkomne som er voksne og hvor mange som er barn, ifølge nyhetsbyrået AP.

Beebe visste heller ikke om det er campere eller innbyggere som har omkommet i flommen. Han har ingen umiddelbare planer om å oppsøke Camp Albert Pike.

- Jeg vil ikke komme i veien for hjelpemannskapene, for det pågår en intens redningsaksjon, sier han.

Ouachita National Forest strekker seg over et område på 700.000 hektar over grensa fra Arkansas til Oklahoma.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt