Hopp til innhold

Matti lurte erfaren politimann

Politimannen som avhørte Matti Saari dagen før skolemassakren hadde nær 30 års erfaring. Nå får han krisehjelp.

Den finske skytteren Matti Juhani Saari

Matti Juhani Saari.

Politimannen er blitt syndebukken som både allmennheten og mediene jakter. Spørsmålet som hagler er: Hvordan kunne Saari bli sluppet etter forhøret uten at våpenet hans ble beslaglagt.

Tirsdag kveld var fire krisearbeidere hjemme hos politimannen og samtalet i flere timer.

Samtalen handlet om hvordan politimannen hadde det, om tragedien som hadde funnet sted og om samtalen som han hadde med Saari.

De som har snakket med politimannen sier at politimannen handlet som han skulle.

Oppsøkte hjemmet

Etter tipset om Saaris YOuTube-video ble kjent sist fredag oppsøkte politiet hjemmet hans. Da han ikke var hjemme, fortsatte politiet å oppsøke ham gjennom helgen uten resultat.

Da politiet til slutt fikk tak i Saari ble han innkalt til politistasjonen til avhør. Der ble han spurt ut om videoene, musikken han hadde lagt ut og om gravlys som det ble påstått at han hadde lagt ut i nærheten av skolen. Han ble også spurt om hvordan han hadde det.

Virket balansert nok

- Han oppførte seg normalt, svarte på spørsmålene og forklarte seg på en måte som ikke skapte noen mistanke, sier en av dem som traff ham til de finske avisen Hufvudstadsbladet.

Forhørslederen ble forsikret om at han virket balansert nok til å beholde våpenet sitt.

Politiet er fremdeles offisielt ytterst taus om lokalpolitiets rolle og eventuell svikt i forbindelse med forhøret og henviser til at det vil komme en detaljutredning senere.

SISTE NYTT

Siste nytt