Mann skutt og drept i Malmö

Mannen som ble skutt i Malmö døde av skadene, ifølge SVT.

Mann skutt i Malmø.

En mann ble skutt og drept i Malmö, søndag kveld.

Foto: Emil Langvad/tt / NTB scanpix

Politiet fikk melding om skytingen like før klokken 19 søndag. Politiets talskvinne Anna Göransson opplyser at det har vært skyting utendørs, og at en mann i 20-årene ble brakt til akuttavdelingen med livstruende skader.

Like etter klokken 21 opplyser politiet i Sverige at mannen døde av skadene.

Ifølge Kvällsposten ble mannen skutt flere ganger i hodet. Möllevångstorget i Malmö er sperret av i påvente av en teknisk undersøkelse av åstedet. Vitner skal ifølge Sydsvenskan ha hørt tre skudd.

Politiet har avhørt flere vitner, men foreløpig er ingen pågrepet.

Øyenvitner Aftonbladet har snakket med sier flere mørkkledde personer forlot plassen rett etter skytingen.

Aftonbladet skriver også at den drepte mannen tidligere har vært mistenkt for grov gruppevoldtekt. Mannen skal senere ha blitt frikjent for å ha kindappet og voldtatt en kvinne.

Malmö har vært åsted for flere drap og skyteepisoder så langt i år. Byen har en stor innvandrerbefolkning, store sosiale problemer og mange av voldshendelsene er gjengrelaterte.

Den 3. januar ble en 22-åring skutt og drept i bydelen Fosie. En drøy uke senere ble en 16 år gammel gutt skutt og drept ved en bussholdeplass i Rosengård.

Natt til onsdag ble en vaktmester skutt da han var ute for å salte gangveier i et boligområde. Han ligger fortsatt på sykehus med livstruende skader.

Tallet på drap utført med skytevåpen har variert i Sverige de siste årene. I 2000 ble 22 personer skutt og drept. Siden har tallet vært lavere, men steg igjen til 21 i 2007 og 22 i 2009 og 2013.

I 2014 var imidlertid antallet 25 og i 2015 31. Tallene for 2016 er ennå ikke lagt fram.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt