Fortsatt fengsel i Bolivia

Den 18 år gamle sørlandskvinnen som sammen med to venninner ble tatt med 22,5 kilo kokain i mai, må fortsatt sitte fengslet.

Norske kvinner arrestert i Bolivia
Foto: Arild Vik / NRK

Dommeren ville ikke løslate henne mot kausjon. Grunnen er at bevisene mot 18-åringen er for sterke.

Madelaine Alicia Rodriguez (22), Stina Brendemo Hagen (18) og en 18-åring fra Lillesand har sittet fengslet siden 19. mai, da de tre ble tatt på flyplassen i Cochabamba i Bolivia med 22,5 kilo kokain i baggasjen.

De to navngitte kvinnene har tidligere stått frem og fortalt om saken.

Kvinnen fra Lillesand har sammen med sin bolivianske advokat jobbet lenge og hardt for å få i stand et rettsmøte for løslatelse mot kausjon. I går møtte de i retten.

Var lovet jobb Misjonen

Forventningene var store for en løslatelse. Kvinnen var lovet jobb og bosted hos misjonsorganisasjonen Norsk Luthersk Misjonssamband, som har arbeid i byen.

Ifølge en kilde sentralt i rettsapparatet ble anken om løslatelse mot kausjon avslått fordi dommeren mente bevisene mot kvinnen er for sterke. Argumentet som ble brukt i sist rettsmøte i mai, at faren er stor for at kvinnene skal rømme, ble også brukt denne gangen.

Ferdig etterforsket

Kilder i politiet forteller at saken nå er ferdig etterforsket. De er nå snart klar for å legge fram en siktelse for retten. I følget politiet ønsker kvinnenes advokater å utsette saken, i håp om at nye momenter dukker opp. Dette avviser advokaten til Rodriguez og Brendemo Hagen, Carlos Fernandez.

- Jeg har ikke sett noen dokumenter ennå, og statsadvokaten har ikke presentert noe for retten. Påtalemyndighetene har seks måneder på seg, så vi avventer situasjonen. Vi har ikke noe ønske om at saken tar mer tid, sier Fernandez..

Han bekrefter at kvinnen fra Lillesand var i retten, men har ikke planer om å ta sine klienter videre for å begjære dem løslatt mot kausjon.

Sørlandskvinnens bolivianske advokat fikk ikke NRK snakket med i går. Kvinnene bruker forskjellige advokater. De bor også i forskjellige celler i kvinnefengselet San Sebastian i Cochabamba.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt