Libysk TV viser frem bombeofre

Statlig libysk TV har søndag vist bilder av det som hevdes å være sivile ofre for den allierte bombingen.

Begravelse i Libya

Nyhetsbyrået Reuters har tilgjengeliggjort flere bilder de uten forbehold skriver er fra begravelser til ofre etter de alliertes bombinger i Libya.

Foto: AHMED JADALLAH / Reuters

Ifølge kanalen skal de vestlige styrkene ha drept mennesker i byene Tripoli, Sirte, Benghazi, Misrata og Zuwarah, og de beskrives som martyrer.

Ofrene støtter Gaddafi

Libyas statsminister Al Baghdadi Ali al-Mahmoudi, som ifølge FN-sjef Ban Ki-moon lørdag kveld kom med en desperat bønn om å stanse de alliertes bombing, er på besøk på sykehusene på TV-bildene. Pasientene erklærer sin støtte til Libyas leder Muammar al-Gaddafi.

Gaddafi selv har i dag gått ut og kalt Vestens bombeangrep «det samme som terrorisme».

Men innholdet og sannheten i uttalelsene fra TV-bildene kan ikke verifiseres, ifølge Euronews.

Kilder i den libyske opposisjonen reagerer med skepsis på bildene, og en sier at de sivile ofrene for Gaddafis egne angrep trolig var fjernet og blir nå fremstilt som martyrer for Gaddafis sak.

Martyrenes gravplass i Tripoli

I tillegg til vold og bombing pågår også en ordkrig. Euronews slår fast at det er vanskelig å bli klok på hva som er sant av påstander og beskyldninger i begynnelsen av en militær konflikt.

Nyhetsbyrået Reuters har også tilgjengeliggjort for sine abonnenter flere bilder fra det som hevdes å være begravelser til de som er drept under flyangrepene fra de vestlige styrkene. Begravelsene finner sted ved Martyrenes gravplass i Tripoli.

Ifølge en talsmann for libyske myndigheter har minst 64 personer blitt drept i de vestlige flyangrepene. Nyheten har fått arabiske ledere til å reagere kraftig.

USAs forsvarssjef Mike Mullen har kalt angrepene en vellykket start på operasjonen, og viseadmiral Bill Gortney har under en pressekonferanse i Pentagon søndag kveld benektet at det var sivile drepte under bombeangrepene.

SISTE NYTT

Siste nytt