Leder bak skolemassakre i Pakistan drept

En av lederne som antas å stå bak skolemassakren i Peshawar i Pakistan, skal være drept i en skuddveksling, ifølge pakistanske myndigheter.

Datarommet på skolen i Peshawar

136 barn ble drept da Taliban-krigere gikk fra rom til rom og drepte barn på en skole i Pakistan.

Foto: A Majeed / Afp

Mannen som bare omtales som «Saddam», ble drept i en skuddveksling med sikkerhetsstyrker i stammeområdet Khyber, som grenser til Peshawar.

– Kommandant Saddam var en fryktet terrorist som ble drept i en skuddveksling med sikkerhetsstyrkene i stammeområdet Khyber, sier Shahab Ali Shah, en lokal tjenestemann.

Flere såret og pågrepet

Seks av Taliban-kommandantens sammensvorne ble såret da politiet gikk til aksjon.

Shah sier at Saddam trolig la forholdene til rette for skolemassakren, men det er ikke klart hvor direkte involvert han egentlig var angrepet på skolen i Peshawar i forrige uke der 136 barn ble drept.

Ifølge tjenestemannen er Saddam en viktig leder i Pakistansk Taliban, eller Tehreek -e-Taliban Pakistan (TTP).

Pakistanske myndigheter mener han, i tillegg til å planlegge angrepet mot skolen, også har vært involvert i angrep på helsearbeidere i Peshawar-dalen, skriver Sky News.

Taliban og andre militante har søkt tilflukt i Khyber-regionen etter at hæren i juni innledet en større offensiv mot dem i Nord-Waziristan, et annet stammeområde som har vært et kjerneområde for Taliban og al-Qaeda i Pakistan.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt