NRK Meny
Normal

Pakistan vil henrette 500 fanger

Pakistan planlegger massehenrettelser av rundt 500 terrordømte fanger, opplyser innenriksminister Chaudhry Nisar Ali Khan.

Demonstrasjon etter skoledrap

Mange i Pakistan har ropt på hevn etter skolemassakren i Peshawar i forrige uke.

Foto: MOHSIN RAZA / Reuters

Statsminister statsminister Nawaz Sharif gjeninnførte i forrige uke dødsstraff i landet, som svar på terrorangrepet mot en skole i Peshawar.

Siden det skal seks militante islamister være drept, melder AFP.

149 mennesker ble drept i skoleangrepet, blant dem 132 skolebarn. Islamistgruppen Tehreek-e-Taliban sto bak, og pakistanske myndigheter har lovet et kraftfullt svar.

Har gjort klart til henrettelser

De kommende ukene skal rundt 500 terrordømte henrettes, opplyser innenriksminister Chaudhry Nisar Ali Khan.

– Innenriksdepartementet har klargjort disse fangene for henrettelse og benådningssøknadene deres er alt avslått av presidenten, sier Nisar.

Politiet, hæren og paramilitære grupper er satt i alarmberedskap. Det samme gjelder fengsler der henrettelsene skal finne sted.

FN: – Dødsstraff kan virke mot sin hensikt

FN har bedt Pakistan revurdere beslutningen om å gjeninnføre dødsstraff og advarer om at det kan virke mot sin hensikt.

– Vi oppfordrer Pakistans regjering til ikke å gi etter for kravet om hevn. Dødsstraff har ingen påviselig effekt for å begrense voldshandlinger fra opprørere og terrorister, sier en talsmann for FNs menneskerettighetskontor, Rupert Colville.

Selv om gjennomføringen av sivile dødsdommer har vært stanset, blir fortsatt mange dømt til døden i pakistanske domstoler. Ifølge Amnesty International sitter det over 8000 dødsdømte fanger i pakistanske fengsler.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt