Iført forkle og plasthansker sløyde kronprinsparet norsk laks og serverte sine indonesiske gjester i Jakarta - alt for å fremme norsk eksport til Indonesia, som har økt kraftig.
– Vi skal lage sashimi, rå laks, sier mesterkokk Geir Skeie til sine rojale kjøkkenassistenter.
De fileterte, prøvesmakte, anrettet og serverte smaksprøver på den norske sjømaten til de indonesiske fiskeimportørene.
– Vi spiser mye sushi
Selv spiser kronprinsfamilien fisk minst tre dager i uken, sier kronprinsesse Mette-Marit.
– Vi har verdens beste kokk, som er veldig glad i å lage mye fisk. Og så spiser vi mye sushi. Ungene er kjempeglade i det og har vært det lenge. Når ungene har lyst på mat i dag, spør de ofte om de kan få sushi, sier kronprinsesse Mette-Marit til NRK.
– Eller taco, legger kronprins Haakon lattermildt til.
Populær norsk sjømat
Arrangementet i dag innleder kronprinsparets offisielle besøk i Indonesia, der norsk sjømat som eksportvare er et av satsingsområdene.
Norsk Sjømatråd har særlig tro på laks, fordi den egner seg spesielt godt til rått konsum. Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at salget av norsk sjømat til Indonesia er mer enn firedoblet siden 2009, og laks er mest populært.
I fjor eksporterte Norge 1200 tonn laks dit, og så langt i år er det solgt mer enn 1500 tonn.
Sjømatrådet regner med at norske leverandører kan klare å øke eksporten med 70 prosent fra i fjor til inneværende år.