Hopp til innhold

København: Antatt gjerningsmann løslatt for to uker siden

Den antatte gjerningsmannen i København var en 22 år gammel mann som var kjent av politiet fra gjengmiljøet, opplyser politiet.

Omar Abdel Hamid El-Hussein

TIDLIGERE DØMT: Den antatte gjerningsmannen Omar Abdel Hamid El-Hussein har nylig sonet en dom for grov vold i København-området.

Foto: Københavns Politi/overvåkningsbilde

Mannen er kjent av politiet for flere kriminelle forhold, blant annet grov vold, knivstikking og overtredelser av våpenloven. Han er født og oppvokst i Danmark. Ifølge DR.dk heter han Omar Abdel Hamid El-Hussein.

Ekstra Bladet skriver at mannen ble løslatt fra fengsel for rundt to uker siden etter å ha sonet en dom for grov vold i København-området.

Politiet opplyser i en pressemelding at etterforskningen fortsetter for fullt. Politiet legger vekt på å kartlegge den antatte gjerningsmannens bevegelser før, under og etter angrepene lørdag og natt til søndag.

Politiet arbeider også for å finne ut om gjerningsmannen har fått hjelp av andre.

Mannen var i besittelse av to pistoler da han ble skutt av politiet ved femtiden natt til søndag. Politiet har foreløpig ikke offentliggjort navnet til 22-åringen.

Da mannen ble skutt, hadde han på seg klær som samsvarer med signalementet av den etterlyste fra skytingen ved synagogen i Krystalgade i København.

Overvåkningsbilde av mannen dansk politi mener står bak angrepene i København

Overvåkningsbilde av mannen dansk politi mener står bak angrepene i København.

Foto: Københavns politi / NTB scanpix

Politiet har også funnet klær og et automatvåpen som kan knyttes til gjerningsmannen under angrepet på Krudttønden lørdag ettermiddag, der blant andre kunstneren Lars Vilks og den franske ambassadøren til Danmark deltok på et debattmøte.

København-politiet mener mannen står bak begge angrepene. Tekniske undersøkelser vil vise om dette stemmer.

Politiet bekrefter at de i løpet av søndag aksjonert flere steder i København, men har foreløpig ikke kommet med noen detaljer om dette.

Ifølge vitner er minst en person er anholdt under en politiaksjon på Østerbro i København. 10–15 bevæpnede politibetjenter begynte å undersøke kafeen ved 15-tiden, ifølge vitner.

Kafeen ligger i nærheten av stedet der den antatte gjerningsmannen bak angrepene i helgen ble skutt og drept tidlig søndag morgen.

Fire av de fem politifolkene som ble såret under angrepene i København, er fortsatt innlagt på sykehus.

– De har det etter forholdene bra. Alle er utenfor livsfare, sier Claus Oxfeldt, formannen i det danske politiforbundet.

SISTE NYTT

Siste nytt