Hopp til innhold

Flere anholdt på Østerbro

Minst en person er anholdt under en politiaksjon på Østerbro i København. Det forteller vitner på stedet. Politiet skal også ha avhørt folk som bor i området. Politiet kan ikke bekrefte opplysningene.

To personer anholdt

Ved 15-tiden gikk politiet inn på en internettkafé i Nørrebrogade. 10-15 bevæpnede politibetjenter begynte å undersøke kafeen, ifølge vitner som Ekstra Bladet har snakket med.

Ifølge avisen var politiet tungt utrustet, og fire personer ble ført ut av kafeen i håndjern.

Mellom 10 og 15 politifolk arbeidet på stedet, ifølge avisen. Ifølge Expressen har sivilkledde politimenn båret ut pappesker med gjenstander fra lokalene.

Aksjonen ble avsluttet sendt søndag ettermiddag.

Aksjonerer flere steder

– Dette er en del av vårt etterforskningsarbeid, sier pressetalsmann Steen Hansen i København-politiet til DR.dk.

Han vil ikke si noe om hvorfor politiet aksjonerte mot kafeen eller om de planlegger flere aksjoner.

– Vi er på flere steder i København, sier Hansen.

Kafeen ligger på hjørnet af Skodsborggade og Nørrebrogade. Dette er i nærheten av stedet der den antatte gjerningsmannen bak angrepene i helgen ble skutt og drept.

Undersøkte bil

Ekstra Bladet melder at politiet også har båret gjenstander ut av en leilighet i nærheten av internettkafeen. To menn som kom kjørende til stedet i en rød bil, ble holdt igjen og lagt i håndjern foran bygningen mens politiet undersøkte bilen.

Vitner forteller til dansk TV 2 at politiet har avhørt samtlige beboere i en bolig på stedet. Ifølge Ekstra Bladet har politiet også gravd i bakken foran en bygning i boligområdet Vognmandsmarken i Østerbro

Alle opplysningene om aksjonen kommer fra vitner, og er ikke bekreftet av politiet. En eventuell sammenheng med drapene lørdag ettermiddag og natt til søndag er ikke kjent.

Politiet sier bare at de arbeider på stedet.

Danmarks Radios journalist på stedet sier hun har fått beskjed om at arbeidet vil pågå en stund til.

Laster Twitter-innhold

Pågrep mann

Tidligere på dagen anholdt politiet en ung mann, også det på Østerbro. Personen ble ifølge Ekstra Bladet stoppet rundt klokken 10.45.

– Han ble lagt i bakken, og en av betjentene satte seg på ham mens den andre siktet på ham med et våpen, forteller øyenvitnet til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har fått tak i et bilde som viser en ung mann i grå hettegenser som har på seg håndjern og følges av to politibetjenter.

Danmarks Radio har snakket med et vitne til aksjonen.

– Jeg gikk ut på balkongen for å ta en sigarett, og så da 10–20 grønnkledde politibetjenter komme løpende med våpen. De stormet inn i en oppgang. Kort tid etter så jeg lysglimt fra en av leilighetene. Det virket som sjokkgranater, altså lysglimt etterfulgt av smell. Jeg hørte ikke noen skudd, forteller vitnet.

Politiet har også gjennomsøkt en kjeller i nærheten av Vognmandsmarken på Østerbro. En ung mann ble pågrepet i forbindelse med denne aksjonen, ifølge Ekstra Bladet.

SISTE NYTT

Siste nytt