NRK Meny
Normal

Kim Jong-un skjelte ut skilpaddeoppdrettere

Ledelsen ved en skilpaddefarm i Nord-Korea fikk så hatten passet av Kim Jong-un, som var rasende fordi de ikke produserte nok hummer til kommunistpartiets jubileum.

Kim Jong-un

Kim Jong-un var svært lite fornøyd med driften av skilpaddefarmen Taedonggang, og ga ledelsen en skyllebøtte.

Foto: KNS / Afp

Kim Jong-un var nylig på en av sine mange og veldokumenterte inspeksjoner, denne gangen på skilpaddefarmen Taedonggang utenfor hovedstaden Pyongyang.

Kim Jong-un inspiserer skilpaddeegg

Kim Jong-un ser på skilpaddeegg.

Foto: KNS / Afp

Der oppdaget han en rekke alvorlige mangler, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Ifølge nyhetsbyrået var det Kim Jong-il som var inspirasjonen bak skilpaddeoppdretten. Målet var «å gi folket smakfull og næringsrik diamantskilpadde, noe som var viden kjent som et dyrebart styrkemiddel i gamle dager.»

Nyhetsbyrået sier ingenting om kvaliteten på skilpaddene, men Kim skal ha refset ledelsen for å ikke bry seg nok om instruksjonene fra sin avdøde far.

– Det er vanskelig å forstå at farmen, som ble besøkt av Kim Jong-il, ikke engang hadde lagt til rette for undervisning i revolusjonshistorien. De ansatte som ikke klarer å beholde hans bragder som leder dypt i minnet, kan neppe utføre sine plikter som produksjonsledere, sa Kim ifølge KCNA.

Kim Jong-un

Kim Jong-un, her med en kreps i hånda, skjelte ut ledelsen ved skilpaddefarmen for manglende historieundervisning og hummerproduksjon.

Foto: KNS / Afp

Hummermangel

Skilpaddefarmen skulle egentlig også produsere ferskvannshummer, men disse skal ha glimret med sitt fravær da Kim kom på besøk.

– Det skyldes ledelsens inkompetanse, utdaterte tankegang og uansvarlige arbeidsstil, skal Kim ha sagt.

Han skal også ha påpekt at atmosfæren på stedet var svært annerledes enn de andre han hadde besøkt.

Nord-Korea forbereder seg i disse dager på å feire 70-årsjubileet til det nordkoreanske arbeiderpartiet, noe som trolig vil bli en dekadent affære.

På grunn av alle sanksjonene mot landet, er hummer en av luksusvarene landet er nødt til å produsere selv, skriver nyhetsbyrået AFP.

Kim Jong-un

Det var ingen smil å se da Kim inspiserte oppdrettsanlegget.

Foto: KNS / Afp

Kjeftet på meteorologene

Kims inspeksjoner hos statlig eide bedrifter fremstilles i de aller fleste tilfeller som solskinnshistorier med fokus på plettfri produksjon, vitenskapelige fremskritt og Kims uvurderlige ekspertise og innspill.

Dette er likevel ikke første gangen han har delt ut kjeft. I fjor skal han blant annet ha skjelt ut landets meteorologer etter å ha sett seg lei på feilaktige værmeldinger.

Året før ble han så irritert på sprukne fortau og ugress i en fornøyelsespark at han bøyde seg ned og plukket dem opp en etter en.

Ledelsen fikk høre at de hadde mindre enn null vilje til å tjene folket.

Kim Jong-un

Stemningen var langt bedre da Kim Jong-un besøkte denne fiskeoppdretteren i forrige uke.

Foto: KNS / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt