Kevin Spacey møtte i retten

Film- og TV-stjernen Kevin Spacey er nå formelt siktet for å ha seksuelt misbrukt en 18 år gammel mann i 2016. Spacey ønsket ikke å stille i retten i dag, men dommeren forlangte det.

Det finnes en rekke andre anklager mot den berømte skuespilleren, men saken som det dreide seg om i dag, er den første til å nå en rettssal. På forhånd hadde Spacey gjennom sine advokater motsatt seg at han måtte stille i salen. Han mente at hans nærvær ville føre til mye negativ oppmerksomhet.

Dommeren konkluderte med at Spacey måtte stille personlig.

Les også: Netflix bryter alle bånd med «House of Cards»-stjernen

Les også: Judi Dench kritiserer fjerning av Kevin Spacey

Kevin Spacey skal i delstaten Massachusetts den 7. juli 2016 ha antastet en av de ansatte på en bar. Han skal ha ført hånden sin inn i buksene på den unge mannen og befølt hans kjønnsorganer.

Den unge mannen er sønnen til TV-journalisten Heather Unruh, og det var hun som først snakket om det med andre journalister. Blir Spacey funnet skyldig i overgrepet, risikerer han opp til fem år i fengsel, skriver AFP.

Kevin Spacey utenfor rettsalen

SA INGEN TING: Kevin Spacey holdt munnen tett lukket både vei inn og ut av rettslokalet i Massachusetts.

Foto: JOSEPH PREZIOSO / AFP

Sa ingen ting

Spacey satt på en kontorstol i det lille lokalet mens aktor, dommer og forsvarer diskuterte. På ett tidspunkt sa forsvareren noe som Spacey reagerte med et smil på, ellers hadde han en alvorlig mine.

Spacey ble ikke bedt om å erklære seg skyldig eller ikke. Skuespilleren sa ikke noe til dommeren, og ble heller ikke stilt noen spørsmål.

Han sa heller ikke noe til de mange journalistene som sto utenfor lokalet.

Kevin Spacey og Robin Wright

HAR FALT DYPT: Spacey ble nesten øyeblikkelig fjernet fra House of Cards da de mange anklagene om seksuelle overgrep kom til overflaten. Bildet er fra 2014.

Foto: KEVIN WINTER / AFP

Ble siktet

Formålet med rettsmøtet i dag var at retten skulle lese opp siktelsen mot Kevin Spacey og bli enige om veien videre i saken.

Nyhetsbyrået AFP skriver at forsvareren på forhånd hadde informert retten om at Spacey erklærte seg ikke skyldig i anklagen mot ham.

Det skal holdes nye høringer 4. mars. I disse høringen behøver ikke Kevin Spacey møte personlig. Høringene kan føre til at det blir avholdt en rettssak.

Fikk restriksjoner

Aktor be dommeren om å gi Spacey forbud mot å oppsøke eller være i nærheten av det antatte offeret i saken. Det ble innvilget.

Forsvareren ønsket at det skulle tas arrest i elektronisk kommunikasjon gjennomført av det antatte offeret og én annen person i tidsrommet etter at overgrepet skal ha skjedd. Det ble også innvilget.

Forsvareren har reist en rekke spørsmål om bevisene mot Spacey, og mener det er mulig at den elektroniske kommunikasjonen kan underbygge deres tvil.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt