NRK Meny
Normal

Fikk dødsbudskapet til datteren på Facebook

Familien i Gaza trodde jenta (8) hadde det bra hos fosterforeldrene i Karlskrona i Sverige. For to dager siden fikk de den forferdelige beskjeden på sosiale medier.

Åtteåring drept i Karlskrona

ÅSTEDET: Det var her i en leilighet i Karlskrona, Blekinge län som ligger sørøst i Sverige, at den åtte år gamle jenta ble funnet livløs 30. april i forrige uke. Hun døde senere av de alvorlige skadene.

Foto: Anna Sunesson / TT / NTB scanpix

– Hvorfor har ikke politiet kontaktet oss. Jeg trodde kvinnen som sendte meg melding på Facebook løy. Vi savner datteren vår ufattelig mye, sier faren til Aftonbladet.

Familien, som bor i Gaza, hevder de fikk dødsbudskapet av en svensk kvinne som kontaktet dem på det sosiale nettstedet – to dager etter at jenta var død.

Det var onsdag i forrige uke at politiet fant en åtte år gammel jente livløs i en leilighet i Karlskrona, sørøst i Sverige.

Hun døde senere av de alvorlige skadene. Fosterforeldrene er siktet for å ha drept jenta.

– Høyt prioritert

Det lokale politiet hevder på sin side at de har gjort det de kan for å varsle familien.

– Jeg kan garantere at vi har prioritert dette for å gi familien beskjed så fort som mulig, sier Lotta Hansson, politi i Blekinge til avisa.

– Vi legger aldri igjen beskjed om dødsfall per telefon. Det skal skje på profesjonelt vis med personale på plass.

I påskeferien for snart to uker siden hadde politiet via en faks anmeldt fosterforeldrene for mishandling inn til kommunens sosialtjeneste, men faksen ble først lest fredag i forrige uke.

Da var allerede jenta død.

Ingen har reagert

Tidligere skal det også ha blitt sendt inn bekymringsmeldinger fra naboer om misforhold i hjemmet.

Ifølge rutinene skulle kommunen ha foretatt et hjemmebesøk samme dag, men dette ble ikke gjennomført.

– Jeg trodde aldri et barn i Sverige skulle bli utsatt for noe sånt, sier faren som hevder han hadde kontakt med datteren på tirsdag og at hun da virket glad og fornøyd.

Ifølge Aftonbladet har faren vært i kontakt med den kommunale sosialtjenesten og skolen, men at han ikke har blitt informert om hverken anmeldelsen eller bekymringsmeldingene.

Drapssiktede i varetekt

Det drapssiktede paret, som ble godkjent som fosterforeldre av sosialtjenesten i fjor, er nå varetektsfengslet.

Begge nekter straffskyld.

De er tidligere beskrevet som kjenninger av politiet – hvor mannen er tidligere etterforsket for vold mot en kvinne, og den siktede kvinnen er straffedømt for butikktyveri.

Det er nå satt i gang ekstern utredning både i Karlskrona kommune og i politiet for å finne svar på hvordan det kunne gå så galt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt