NRK Meny
Normal

Passasjer med stjålet pass var booket videre til København

De to passasjerene som reiste med stjålne pass på flyet fra Malaysia som forsvant lørdag, kan ha kjøpt billettene sammen. Passasjerene hadde billett med mellomlanding i København og Frankfurt.

Flyet som forsvant i Malaysia

Dette bildet fra 2011 viser flyet som er savnet mellom Malaysia og Vietnam, et Boeing 777-200ER.

Foto: Laurent Errera / Ap

Samtidig melder The Wall Street Journal om funn av vrakdeler.

Et vietnamesisk søk-fly fant fragmenter flytende i farvannet utenfor det sørlige Vietnam som mistenkes å komme fra flyet som forsvant lørdag, melder The Wall Street Journal.

Fragmentene antas å være en sammensatt indre dør og et stykke av halen, melder Departementet i Vietnam for informasjon og kommunikasjon.

Gjenstandene ble oppdaget rundt 80 kilometer sørvest for To Chu Islands. Vietnam sa tidligere i dag at et singaporsk fly hadde funnet et gult flytende objekt og sendte skip mot området. Singapore har nektet å kommentere dette.

Kan ha kjøpt billettene sammen

Malaysiske myndigheter sjekker identiteten til ytterligere to passasjerer på Boeing 777-flyet som er borte, i tillegg til to personer som reiste med stjålne pass fra Østerrike og Italia. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

De to passasjerene som reiste med stjålne pass kan ha kjøpt billettene sammen, melder CNN. China Southern Airlines-billettene hadde samme pris, sammenhengende billettnummer, og begge skulle reise til Amsterdam via Beijing. Passasjeren med italiensk pass hadde billett derfra til København, den andre til Frankfurt, ifølge TV-kanalen.

Malaysias transportminister Hishamuddin Hussein sier søndag at han har vært i møte med et team fra det amerikanske politiet FBI. Amerikanerne har engasjert seg fordi det kan være mistanke om terror, men den formelle begrunnelsen er at det var amerikanske passasjerer på flyet.

Pass i Interpol-database

Interpol sier at minst to pass som ble brukt av passasjerer på flyet, er i deres base over stjålne pass.

Den internasjonale politiorganisasjonen tilføyer søndag at den også undersøker andre, mistenkelige pass.

– Selv om det er for tidlig å spekulere på om det er noen sammenheng mellom disse stjålne passene og det savnede flyet, er det åpenbart til stor bekymring at noen passasjerer kunne gå om bord på en internasjonal flyging med stjålne pass oppført i Interpols database, skriver Interpols generalsekretær Ronald Noble i en pressemelding.

(Saken fortsetter under bildet)

Fartøy fra den malaysiske kystvakten deltar i søket etter det forsvunne flyet fra Malaysian Airlines

SØK: Dette fartøyet fra den malaysiske kystvakten deltar i søket etter det forsvunne flyet fra Malaysian Airlines. Flere land i området har satt inn til sammen 22 fly og 40 båter for å delta i letingen.

Foto: Malaysian Maritime Enforcement Agency / Ap

«Uvanlig gjenstand» var falsk alarm

En «uvanlig gjenstand» som ble observert i havet under letingen etter det malaysiske passasjerflyet som forsvant lørdag, viser seg å ha vært en gjenstand av tre som umulig kan stamme fra flyet.

Det var et amerikansk skip som først observerte gjenstanden. Skipet meldte ifra til USAs ambassade i Hanoi som rapporterte det til myndighetene.

Vietnams redningstjeneste sa at Malaysia hadde bedt om at det ble sendt en båt og et helikopter. Funnstedet var cirka 100 kilometer fra øya Tho Chu an utenfor sørspissen av Vietnam.

Redningsarbeidere fra en buddhistisk organisasjon ber under en seremoni for flypassasjerene

BER: Redningsarbeidere fra en buddhistisk organisasjon ber under en multireligiøs seremoni for flypassasjerene.

Foto: EDGAR SU / Reuters

Malaysiske myndigheter bekreftet søndag at det forsvunnede flyet var innblandet i et uhell i Shanghai i august 2012. Under transport på bakken kolliderte flyet med et annet fly, og det ble en cirka en meter lang skade i skroget. Men skaden ble reparert av Boeing-fabrikken og flyet ble sertifisert til å være helt i orden av myndighetene.

– Flyet kan ha snudd

Det siste livstegnet fra flyet med 239 mennesker om bord kom rundt en time etter avgang like etter midnatt natt til lørdag.

Det var ingen meldinger om dårlig vær og ingen tegn på hvorfor det store flyet forsvant uten spor. Det ble ikke sendt noen nødmelding, og heller ingen annen kommunikasjon fra flyet.

På pressekonferansen søndag opplyste talsmenn for malaysiske myndigheter at flyet kan ha snudd i luften for å vende tilbake, og at leteområdet derfor er utvidet.

– En av mulighetene er at det var på vei tilbake til Kuala Lumpur, sier general Rodzali Daud, ifølge nyhetsbyrået Ap. Det er radarbilder som viser at flyet kan ha forsøkt å snu.

(Saken fortsetter under bildet)

Lederen for Den malaysiske kystvakten, Mohd Amdan Kurish (t.v.) informerer offiserer om flysøket

BRIEFING: Lederen for Den malaysiske kystvakten, Mohd Amdan Kurish (t.v.) informerer offiserer om letingen etter den forsvunne flyet.

Foto: Malaysian Maritime Enforcement Agency / Ap

Mobilkontakt

Søk så langt hadde konsentrert seg om vannet på den østlige siden for landet, i Sør-Kinahavet.

Flere land i området har satt inn til sammen 22 fly og 40 båter for å delta i letingen. Både Kina og USA bidrar med marinefartøyer.

Et team fra det amerikanske byrået for luftfartssikkerhet (NTSB) er på vei til Malaysia, sammen med tekniske rådgivere fra Boeing og amerikanske luftfartsmyndigheter.

Familien til en av passasjerene som er savnet på det malaysiske flyet skal ha fått kontakt med mannens mobiltelefon før kontakten ble brutt, ifølge Beijing TV.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt