NRK Meny
Normal

Journalister bortført i Afghanistan

To franske journalister er tatt til fange av opprørere nordøst for den afghanske hovedstaden Kabul, opplyser lokalt politi.

Kapisa-provinsen i Afghanistan
Foto: Marco di Lauro / Scanpix/AP

Også journalistenes tolk og sjåfør er kidnappet, melder nyhetsbyrået Reuters.

De ble tatt til fange i provinsen Kapisa, 120 kilometer fra Kabul. Franske tropper er stasjonert der som en del av den NATO-ledede styrken i Afghanistan.

– Kidnappet sammen med tolken og sjåføren

– To franske journalister, deres tolk og sjåfør ble kidnappet av grupperinger som jobber mot myndighetene, sier Matiuallah Safi i det lokale politiet.

Ifølge franske medier arbeider journalistene for fransk TV. Det franske utenriksdepartementet har foreløpig ikke villet kommentere saken.

Både Taliban og tilhengere av opprørsleder Gulbuddin Hekmatyar står sterkt i Kapisa-provinsen. Politiet har foreløpig ikke kommet i kontakt med kidnapperne.

– Vi kjenner heller ikke identiteten til de to journalistene eller hvem de jobber for, men de skal begge være menn, opplyser Safi.

Selger gisler videre

Kidnapping er blitt ren business for flere grupperinger i Afghanistan. Ofte er det økonomiske motiver i kidnappinger ved at fangene blir solgt videre.

I november ble den norske frilansjournalisten Pål Refsdal holdt i fangenskap i en uke i den afghanske Kunar-provinsen før han ble satt fri.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt