Jobber mot klokken for å redde ut skolejente

21 barn og fire voksne ved Enrique Rebsamen-skolen er bekreftet omkommet etter jordskjelvet som rammet Mexico. Nå har én jente vist tegn til liv under restene av skolebygningen.

Redningarbeidere ved Enrique Rebsamen-skolen, som kollapset under tirsdagens jordskjelv

TEGN TIL LIV: Redningsarbeidere ved Enrique Rebsamen-skolen, som kollapset under tirsdagens jordskjelv. Onsdag ettermiddag lokal tid skal en jente ha vist tegn til liv under ruinene.

Foto: Marco Ugarte / AP

Redningsarbeidere jobber på spreng for å redde ut en liten jente som er fanget i ruinene av Enrique Rebsamen-skolen, som kollapset da et jordskjelv med en styrke på 7,1 rystet Mexico tirsdag.

Jenta skal onsdag ettermiddag lokal tid ha vist tegn til liv ved å bevege fingrene.

Redningsarbeidere har fått kontakt med jenta, og har gitt henne oksygen og vann, skriver CNN.

Laster Twitter-innhold

Skole begravet

Ifølge CNN var Enrique Rebsamen-skolen en av 16 skoler som ble hardt skadet under jordskjelvet. Minst 25 personer ved skolen, 21 barn og fire voksne, er bekreftet omkommet.

– Engelsklæreren sa at det var et skjelv. Læreren vår tok oss med til trappene, og det var da en del av bygningen begynte å rase. Det var støv overalt. Vi kunne ikke se noe, sa en jente ved skolen til Foro TV.

I morgentimene onsdag ble tre barn gravet ut i live. En av dem var Fatima Navarro, som en soldat ropte ut navnet på.

Rodrigo Arelia, elev ved Enrique Rebsamen-skolen.

REDDET UT: Rodrigo Arelia er en av elevene ved Enrique Rebsamen-skolen som kom seg ut av skolebygningen.

Foto: Marco Ugarte / AP

Under arbeidet med å finne overlevende hever redningsarbeiderne jevnlig knyttnevene, som et signal for stillhet, for å kunne høre eventuelle tegn til liv inne i ruinene.

Soldiers and rescue workers gesture for people to be quiet as they search in the rubble for students of the Enrique Rebsamen school after an earthquake hit Mexico City

BER OM STILLHET: Soldater og redningsarbeidere utenfor Enrique Rebsamen-skolen.

Foto: Staff / Reuters

– Voldsomme bølger i bakken

Norske Synne Grønstad, som er norsklærer for meksikanere, har bodd i Mexico i mange år. Under tirsdagens jordskjelv befant hun seg i Morelos, en av delstatene som ble hardt rammet.

– Jeg var heldigvis ute på gaten, og ikke innendørs. Det var som at det kom noen voldsomme bølger i bakken. Det var nesten umulig å holde seg på beina mens skjelvet pågikk, sa Grønstad til NRK onsdag.

På grunn av ødeleggelsene, og faren for etterskjelv, ble Grønstad rådet til å ikke oppholde seg i sentrum.

– Vi sov hos noen venner som bor i et annet område, som ikke hadde fått noen særlige skader, så vi følte oss forholdsvis trygge. Vi våknet tidlig i dag morges for å komme oss ut og hjelpe til, sa hun.

Tre dagers landesorg

Mexicanske myndigheter opplyser at minst 230 mennesker så langt er bekreftet omkommet etter jordskjelvet. Minst 25, 21 barn og fire voksne, ble bekreftet omkommet på Enrique Rebsamen-skolen.

Sammenrast

RASTE: Enrique Rebsamen-skolen en av 16 skoler som ble hardt skadet under jordskjelvet. Minst 25 personer, 21 barn og fire voksne, ble bekreftet døde på skolen.

Foto: Carlos Jasso / Reuters

President Enrique Pena Nieto har erklært tre dagers landesorg, og oppfordrer folk til å stå samlet i den vanskelige tiden.

– Dette jordskjelvet er en vond og vanskelig test for landet, men vi mexicanere har lært å svare med engasjement og solidaritet, sier Nieto.

SISTE NYTT

Siste nytt