NRK Meny
Normal

Janukovitsj leder valgdagsmålingene

Valgdagsmålingene fra første runde av presidentvalget i Ukraina viser at de to favorittene går videre til neste valgomgang.

Viktor Janukovitsj

Viktor Janukovitsj leder med mellom 4 og 10 prosentpoeng på sin hovedmotstander, ifølge valgdagsmålingene.

Foto: REUTERS/Grigory Dukor

Den Russland-vennlige presidentkandidaten Viktor Janukovitsj gjør det best på valgdagsmålingene i første runde av det ukrainske presidentvalget.

Julia Timosjenko

Julia Timonsjenko er nest best på valgdagsmålingene.

Foto: Sergej Grits

Sittende statsminister Julia Timosjenko ligger an til å bli hans motkandidat i runde to av valget, som avholdes 7. februar.

Tror Timosjenko vinner

Én valgdagsmåling gir Janukovitsj 35 prosent av stemmene mot Timosjenkos 25,7, mens en annen har styrkeforholdet 31,5 mot 27,2.

Til tross for at Janukovitsj leder med mellom 4 og 10 prosentpoeng, antas det at Timosjenko vil gjøre det bedre i valgrunde to. Valgdagsmålingene gir henne et bedre resultat enn ventet.

- Hovedkonklusjonen er at den neste presidenten i Ukraina vil være Julia Timosjenko - til tross for vår motstanders marginale seier i runde én, sier visestatsminister Oleksander Turtsjinov, ifølge Reuters.

Jusjtsjenko sjanseløs

Dermed går det mot en svært spennende runde nummer to av presidentvalget.

Men en nær alliert av Janukovitsj sier at Timosjenko står uten mulighet til å vinne runde to av presidentvalget om tre uker.

Janukovitsj var statsminister i Ukraina i 2004 da han ble kastet etter mistanker om valgfusk - noe som utløste den såkalte Oransjerevolusjonen i landet.

Som ventet ligger Viktor Jusjtsjenko - den sittende presidenten og helten under Oransjerevolusjonen - an til å få veldig liten oppslutning.

De første offisielle resultatene fra presidentvalgets første runde er ventet senere søndag kveld. Det meldes ikke om vesentlige uregelmessigheter under valget, ifølge Reuters.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt